Novac za jaskanske inovativne inicijative mladih

06.06.2019. Jučer su u Gadskoj vijećnici u Jastrebarskom potpisani Ugovori o financiranju dviju inovativnih inicijativa mladih, "ZOOM" i "Volonteri za djecu"

U gradskoj vijećnici, u srijedu 5. lipnja 2019. godine, U sklopu programa "Mladi: Snaga zajednice" jučer su u Gadskoj vijećnici u Jastrebarskom potpisani Ugovori o financiranju dviju inovativnih inicijativa mladih s područja našega grada.

Cilj inicijative „ZOOM“ je izrada portala za mlade Jaskance na kojem će se objavljivati informacije o školi, državnim maturama, fakultetima, zabavnim i kulturnim događajima, te postignutim uspjesima, inicijativama i projektima mladih Jaskanaca. Svrha portala je pomoći mladima da se aktivno uključe u rad udruga i organizacija i aktivnosti grada. 

Natječaj za navedeni program raspisan je u okviru Pilot programa: Dobri gradovi za koji je krajem 2018. godine Grad Jastrebarsko potpisao Sporazum o zajedničkoj suradnji sa Nacionalnom zakladom za razvoj civilnoga društva i Europskom zakladom za filantropiju i društveni razvoj. Ukupna vrijednost prve faze programa iznosi 90 tisuća kuna, od čega je Grad Jastrebarsko osigurao sufinanciranje u iznosu od 45 tisuća kuna. Uz Jastrebarsko u program su uključeni gradovi Zadar, Đakovo, Rijeka, te Općina Postira. Temelj zajedničke suradnje je poticanje inovativnih modela društveno-ekonomskog razvoja u lokalnim zajednicama.

Provedba I. faze ovog programa traje do kraja ove godine koja između ostalog uključuje provedbu inovativnih inicijativa mladih u lokalnim zajednicama. Uloga Grada Jastrebarskog je omogućiti preduvjete za provedbu takvih programa i inicijativa, poticati aktivno uključivanje mladih preko Savjeta mladih, te dati im stručnu podršku u pripremi projektnih prijava.

I.B.

TAGOVI | Grad Jastrebarsko

Marketing

Vezane vijesti

Kolumne

Galerije

Video vijesti

Valid XHTML 1.1! Valid CSS!