O "stanju svijeta" i Europi, u Hrastju

13.04.2019. Na obnovljenom rustikalnom seoskom imanju u Hrastju Plešivičkom, gdje je nedavno otvorio "HB Diplomatic Country Club"(www.contryclub.com.hr), naš sugrađanin, ugledni diplomat Hido Biščević, ovih je dana održao predavanje za polaznike Diplomatske akademije Ministarstva vanjskih i europskih poslova

Pedesetak mladih diplomata okupilo se u opuštenoj atmosferi Cluba i u gotovo dvosatnom razgovoru s domaćinom razgovaralo o aktualnom stanju međunarodnih odnosa i zabrinjavajućim trendovima zaoštravanja, konfrontacija, rastuće militarizacije i krize multilateralnih institucija. Pri tome je poseban naglasak   bio na izazovima s kojima se suočava Europska unija, ali i na mogućim posljedicama zaoštrenih međunarodnih odnosa na razvoj prilika u jugoistočnoj Europi i po samu Hrvatske.

„HB Diplomatic Country Club“ utemeljen je s idejom da pruži uvjete za neformalne razgovore, tribine i seminare o međunarodnim odnosima, za gostovanje  stranih diplomata i okupljanje hrvatskih dužnosnika s područja međunarodnih odnosa, za suradnju s diplomatskim akademija iz zemalja EU, organiziranje okruglih stolova za medije i diplomate i, prije svega, promicanje  europskih vrijednosti.

Ovaj projekt, kako je mladim diplomatima uvodno naglasio sam veleposlanik Biščević, oslanja se uz ostalo i na iznimno bogatu plejadu velikih i nezaobilaznih ličnosti hrvatske povijesti podrijetlom iz jaskanskog kraja i okolice.

DCC

TAGOVI | Diplomatic Country club

Valid XHTML 1.1! Valid CSS!