Obilježen Dan starijih osoba

02.10.2019. Gradsko društvo Crvenog križa Jastrebarsko u suradnji sa Područnom školom Desinec obilježilo je 1. listopada Međunarodni dan starijih osoba


Ovogodišnji slogan Međunarodnog dana starijih osoba je „Putovanje prema dobnoj jednakosti“ (eng. "The Journey to Age Equality"). Na taj način želi se potaknuti zemlje diljem svijeta na razvoj strateških programa kojima će se unaprijediti zdravo starenje i kvaliteta života osoba starije dobi. Funkcionalno sposobna i zdrava osoba starije dobi može biti vrlo koristan član zajednice za prijenos znanja, vještina i radnog iskustva na mlađu dob.

Gradsko društvo Crvenog križa Jastrebarsko je u suradnji sa PŠ Desinec , učiteljicom Snježanom Dugić i učenicima 4- tog razreda obilježilo Međunarodni dan starijih osoba. Školu su posjetile učiteljice u mirovini Vera Boričević i Mira Tomićak .
Učenici su tom prigodom pripremili kratki program te im recitirali pjesme i otpjevali pjesmice. Učenici su saznali kako su učiteljice provodile dane dok su radile kao učiteljice te kako su oni kao djeca proživjeli svoje djetinjstvo i školu. Učiteljice su strpljivo odgovarale na sva njihova pitanja te su im zaželjele da odrastu u poštene i časne ljude te da u svojoj obitelji uvijek nađu sigurnost i ljubav.

Dunja Vlašić

TAGOVI | GDCK Jastrebarsko

Marketing

Vezane vijesti

Kolumne

Galerije

Video vijesti

Valid XHTML 1.1! Valid CSS!