Održano Gradsko natjecanje mladih Hrvatskog Crvenog križa

17.03.2015. Gradsko društvo Crvenog križa organiziralo je prošle subote u OŠ Kardinala Alojzija Stepinca u Krašiću Gradsko natjecanje mladih Hrvatskog Crvenog križa Jastrebarsko

Natjecale su se četiri ekipe podmlatka s područja grada Jastrebarskog i susjednih općina, te dvije ekipe mladeži Srednje škole Jastrebarsko. Natjecanje se odvijalo na ukupno 6 radnih pozicija iz područja teorije i praktičnog dijela. Na prve četiri radne točke provjeravalo se znanje o Međunarodnom pokretu Crvenog križa i Crvenog polumjeseca, Hrvatskom Crvenom križu, Međunarodnom humanitarnom pravu i ljudskim pravima. Na posljednje dvije provjeravalo se znanje i vještine u pružanju prve pomoći.
Ekipa podmlatka OŠ Klinča Sela „ŽUTANJCI 007“ ostvarila je najviše bodova i tako osvojila prvo mjesto s mentoricom Irenom Horvatinčić. Drugo mjesto pripalo je ekipi „BETMEN“ iz OŠ Vladimira Nazora iz Pisarovine, treće je osvojila ekipa „KPP“ OŠ Kardinala Alojzija Stepinca iz Krašića s mentoricom Irenom Kosec Mamuza, a četvrto mjesto pripalo je ekipi „JASKA“ iz OŠ Ljube Babića s mentoricom Ivkom Mihaljević.
Ekipa mladih Srednje škole Jastrebarsko „112 PASTIR“ s najviše ostvarenih bodova osvojila je prvo mjesto, a ekipa „KEČEVI“ drugo. Njihova mentorica je prof. Klementina Stepinac.
Svi natjecatelji su pokazali zavidno znanje u pružanju prve pomoći, pa ovi mladi ljudi mogu služiti kao primjer ostalima, jer su svoje slobodno vrijeme posvetili plemenitom i nesebičnom cilju, a to je naučiti kako pomoći unesrećenom.
Ekipa podmlatka „ŽUTANJCI 007“ i ekipa mladih „112 PASTIR“ s najviše osvojenih bodova odlaze na Međužupanijsko natjecanje koje će se održati 18.4.2015. godine u Sisačko-moslavačkoj županiji.
D.V.

TAGOVI | Gradsko društvo Crvenog križa Jastrebarsko

Marketing

Vezane vijesti

Kolumne

Galerije

Video vijesti

Valid XHTML 1.1! Valid CSS!