Osnovana podružnica udruge Idem

25.02.2011. Sinoć je u Centru za kulturu održano predstavljanje i otvorenje podružnice udruge "Idem" u Jastrebarskom kojem se odazvao veliki broj naših sugrađana

Jastrebarsko je osmi grad u Hrvatskoj u kojem od jučer djeluje podružnica udruge "Idem", koja se bavi problemima djece s poteškoćama u razvoju. Na prvom okupljanju pojavio se velik broj prosvjetnih djelatnika, roditelja djece s poteškoćama, ali i onih koji na bilo koji način mogu i žele dati svoj doprinos u radu ove udruge u našem gradu. O ciljevima i misiji udruge "Idem" sinoć je prisutnima govorio direktor udruge Darko Kobetić koji je, među ostalim, posebno naglasio kako je najvažniji zadatak uključivanje djece s teškoćama u redovni sustav odgoja i obrazovanja, kao preduvjet njihovog uključivanja u društvo. Stoga udruga svakodnevno radi na organizacijskoj i stručnoj podršci školama, roditeljima, djeci s teškoćama i njihovim vršnjacima u provedbi edukacijskog uključivanja.

Članovi udruge "Idem" su stručnjaci iz područja edukacijske rehabilitacije, psihologije, medicine i pedagogije, učitelji osnovnih škola i srednjoškolski nastavnici, roditelji i građani koji žele pomoći djeci i mladima s teškoćama. Kobetić je zahvalio Gradu Jastrebarskom na velikoj podršci, a jaskanskoj školi na dobroj suradnji. O tome su sinoć govorili i podržali rad ove udruge i jaskanski dogradonačelnik, Zvonimir Novosel, ravnateljica Osnovne škole Ljubo Babić, Sanja Sertić, i ravnateljica Dječjeg vrtića Radost, Jadranka Stojković. Voditeljica jaskanske podružnice je Marina Rasinec Sečen, koja je upoznala prisutne s programom rada i aktivnostima koje će jaskanska podružnica imati u narednom periodu. Pozvala je sve koji žele pomoći da se svakako uključe u rad udruge. Javiti se možete na e-mail koji glasi idem.jastrebarsko@gmail.com ili voditeljici udruge na broj mobitela 091/3100 140.  

TAGOVI | Dječji vrtić Radost | Osnovna škola Ljubo Babić | udruga Idem

Marketing

Vezane vijesti

Najčitanije

Kolumne

Galerije

Video vijesti

Valid XHTML 1.1! Valid CSS!