Otvoreni 15. Dani meda

08.11.2019. U organizaciji Pčelarske udruge Lipa, večeras su u Jastrebarskom otvoreni jubilarni 15. Dani meda

Pčelarska udruga Lipa Jastrebarsko i ove je godine organizirala svoju tradicionalnu manifestaciju Dane meda. Ovo je jubilarno 15. izdanje prodajne izložbe meda i pčelinjih proizvoda u našem gradu koja će biti otvorena svaki dan od 10 do 18 sati sve do 15. studenoga u prostoru na trgu kardinala Stepinca kod župne crkve.

Na otvorenju se okupio veliki broj pčelara i ljubitelja pčelinjih proizvoda u našem gradu. Predsjednik udruge Lipa Darko Vancaš, prisjetio se prve izložbe od prije 15 godina koju su pčelari pripremili u Gradskom muzeju uz pomoć pokojnog Mirka Škrabea. Iako su uvjeti za proizvodnju meda svake godine sve lošiji, administracija sve kompliciranija, Vancaš vjeruje da pčelari neće odustati od svojih pčela bez kojih bi bio ugrožen i život na zemlji. 

U ime pokrovitelja izložbe Grada Jastrebarskog i gradonačelnika Novosela, izložbu je otvorio njegov zamjenik Stipe Bučar, koji je i ovoga puta pohvalio jaskanske pčelare i njihov rad na zaštiti prirode, te humanitarnim i edukacijskim akcijama s mališanima Dječjeg vrtića Radost i učenicima osnovne škole.

U tjedan dana trajanja izložbe kada naši građani mogu nabaviti med po pristupačnim cijenama, Udruga će za svoje članove i sve zainteresirane građane u idući utorak i četvrtak od 18 sati organizirati stručna i zanimljiva predavanja o bolestima pčela i matičnoj mliječi.

I.k.

TAGOVI | Pčelarska udruga Lipa

Marketing

Kolumne

Galerije

Video vijesti

Valid XHTML 1.1! Valid CSS!