Perivoj Erdödy dobiva moderan paviljon!

05.06.2020. Počeli su radovi na paviljonu namijenjenom uživanju i društvenim sadržajima, a bit će smješten uz glavnu šetnicu u blizini jezera

Predivan jaskanski perivoj uskoro će dobiti i moderan paviljon. Projekt je to kojim Grad Jastrebarsko nastavlja s realizacijom obogaćivanja Perivoja društvenim sadržajima kroz višegodišnja i značajna ulaganja u ovaj zeleni biser Jaske. Paviljon ukupne površine oko 55m² biti će smješten na jugozapadnom dijelu Perivoja, uz jezero i glavnu šetnicu koja se proteže od Ulice Zrinski Frankopana do Ulice Ivane Brlić Mažuranić. Gradnja Paviljona čija je namjena stvaranje nove lokacije odnosno pozornice raznih društvenih sadržaja kao i uživanje posjetitelja u ambijentu predivnog parka dvorca Erdödy, realizira se u sklopu EU projekta Baština Jaske i Črnomlja također može biti ’cool’. Za sve. Projekt kultura, a koji se financira iz Europskog fonda za regionalni razvoj u okviru Programa Europske teritorijalne suradnje Interreg V A Slovenija-Hrvatska za razdoblje 2014.-2020. Ugovorena vrijednost za radove iznosi 104.800 eura, od čega je iz Europskog fonda za regionalni razvoj osigurano 85% sredstava, odnosno 89.000 eura, a završetak radova planiran je sredinom rujna ove godine.
Podsjetimo, u sklopu navedenog projekta prošle je godine uređen, a početkom ove godine i otvoren moderan Info centar za posjetitelje i ured Turističke zajednice grada Jastrebarskog, na adresi Vladka Mačeka 2. Ukupna vrijednost projekta iznosi 1,3 milijuna eura, od čega je iz Europskog fonda za regionalni razvoj osigurano 1,1 milijun eura (85% EU sredstava). Provedba projekta kulTura na kojem je Grad Jastrebarsko vodeći partner predviđena je do 31. prosinca 2020. godine.

G.J.

TAGOVI | Grad Jastrebarsko

Marketing

Vezane vijesti

Kolumne

Galerije

Video vijesti

Valid XHTML 1.1! Valid CSS!