Pjesnički glas Barbare Baždarić

19.09.2018. Profesorica engleskog i talijanskog jezika i književnosti, Barbara Baždarić, koja radi u Srednjoj školi Jastrebarsko, predstavila je protekle subote svoju zbirku pjesama pod imenom "Grizem" u knjižnici Bogdana Ogrizovića u Zagrebu

Na svečanoj promociji, na kojoj je bilo prisutno više od stotinu gostiju, zbirku su predstavili i dvojica Jaskanaca, dramski umjetnik Franjo Kuhar i njegov sin Martin, student Akademije dramskih umjetnosti, a o samoj knjizi su govorili Dr Tin Lemac, urednik i književni kritičar, Ivan Bekavac Basić, izdavač, Marina Katinić pjesnikinja, te sama autorica.
U glazbenoj pratnji, u samom programu, sudjelovali su Željko Rački na gitari, te Dragutin Roić na saksofonu.

U zbirci "Grizem" Barbara Baždarić kroz lirsku komunikaciju stvara otvore prema svijetu, oni se nadaju kao rupice na kuli kroz koje ona radoznalo gleda. U prvome se ciklusu autorica pozabavila svijetom koji ju okružuje i upućuje mu svojevrsnu kritiku koja se uglavnom kreće oko klasičnih općeljudskih toposa ( Mogu li nestati, U akvariju), u drugome se dijelu njezina pozicija više razotkriva i sam govor postaje više ispovjedni, dok se u trećem samorefleksivna pozicija polako odmotava u otvoreniji odnos ( Žuti patuljak).

-U poetskoj živosti, koja se često pokazuje predvidljivom, pjesnički glas Barbare Baždarić osvježava svojom izvornosti, istaknula je na promociji pjesnikinja Marina Katinić.
Zbirka pjesama Barbare Baždarić "Grizem" je u prodaji u knjižari AGM.
I.K.
Fotografije: Vedran Janković

TAGOVI | Barbara Baždarić

Valid XHTML 1.1! Valid CSS!