Počeli su radovi na novoj infrastrukturi Gospodarske zone Jalševac

16.06.2020. Zajednica ponuditelja koju čine poduzeća Niskogradnja i Mežnar građevinske usluge krenula je s izvođenjem radova čiji se završetak očekuje u studenom ove godine

Poduzetništvo je generator novih radnih mjesta, stoga je važno pridonijeti stvaranju stimulativnog okruženja za razvoj poduzetništva. Dobro to znaju u Gradu Jastrebarskom, gdje su pokrenuli projekt razvoja i poboljšanja kvalitete i dostupnosti postojeće infrastrukture na području Gospodarske zone Jalševac, koju će tako aktivirati za poslovanje poduzetnika te usmjeriti na privlačenje novih investicija i stvaranje novih radnih mjesta. Projekt je vrijedan ukupno više od 6,4 milijuna kuna i obuhvaća izgradnju osnovne i zelene infrastrukture u zoni, a krajem svibnja potpisan je ugovor o izvođenju radova na izgradnji prometnica T2 i T3. Nakon provedenog postupka javne nabave Grad Jastrebarsko zaključio ga je s poduzećima Niskogradnja i Mežnar građevinske usluge, udruženim u zajednicu gospodarskih subjekata.
Rok za izvođenje radova iznosi 180 dana pa se tako, s obzirom na to da je izvođač s radovima krenuo 8. lipnja, njihov završetak očekuje se u studenom ove godine. Ugovorena vrijednost radova iznosi 4.386.564,09 kuna bez PDV-a, a obuhvatit će izgradnju prometnica ukupne površine od 10.713 četvornih metara, izvođenje sustava kanalizacije i vodoopskrbe, postavljanje javne rasvjete, izvedbu elektroenergetskih vodova i DTK kanalizacije te zelenu infrastrukturu.

Gospodarska zona Jalševac jedna je od najvećih gospodarskih zona u Hrvatskoj, površine 354,3 hektara, u kojoj posluje 25 gospodarskih subjekata s oko 1.000 zaposlenih. Ulaganja u komunalnu infrastrukturu poput ovih te razni poticaji poput oslobođenja i olakšica od komunalnog doprinosa i komunalne naknade primjer su samo nekih od aktivnosti kojima Grad Jastrebarsko kontinuirano radi na privlačenju novih investitora i daljnjem gospodarskom razvoju.
Projekt Izgradnje zajedničke osnovne i zelene infrastrukture u Gospodarskoj zoni Jalševac u Gradu Jastrebarskom prijavljen je na Poziv na dostavu projektnih prijedloga „Razvoj infrastrukture poduzetničkih zona“ KK.03.1.2.03, Ministarstva gospodarstva, poduzetništva i obrta. Projekt se provodi u okviru Operativnog programa konkurentnosti i kohezije RH 14-20, Prioritetna os 3 Poslovna konkurentnost, specifični cilj Stvaranje povoljnog okruženja za rast i razvoj novih poduzeća 3a2. Projekt je ukupne vrijednosti 6.472.802,61 kuna, od čega odobrena sredstava iz EU fondova iznose 4.170.759,19 HRK, a razdoblje provedbe je od 1. kolovoza 2019. do 1 . siječnja 2021. godine. Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj.

Maja Gradišar Perotić

TAGOVI | Grad Jastrebarsko

Marketing

Vezane vijesti

Kolumne

Galerije

Video vijesti

Valid XHTML 1.1! Valid CSS!