Pojačan nadzor prometa i "Dani tehničke ispravnosti vozila"

20.11.2020. Tijekom vikenda na području Policijske uprave zagrebačke, tako i na području Policijske postaje Jastrebarsko, provodit će se pojačan nadzor vozila i vozača

Pojačan nadzor provodi se zbog povećanog broja prometnih nesreća s poginulim sudionicima u prometu, kao i u svrhu povećanja razine sigurnosti u prometu i sprječavanja činjenja najtežih prometnih prekršaja, prvenstveno prekoračenja dopuštene brzine vožnje, vožnje pod utjecajem alkohola i droga, nekorištenja sigurnosnog pojasa, kao i drugih prekršaja, poglavito koji direktno utječu na posljedice prometnih nesreća.
Ovim putem molimo sve sudionike u prometu da se pridržavaju prometnih pravila, a sve u cilju povećanja sigurnosti svih sudionika u prometu.
Nadalje Hrvatski autoklub i Centar za vozila Hrvatske pod pokroviteljstvom Nacionalnog programa sigurnosti cestovnog prometa, u razdoblju od 23. do 28. studenog 2020. godine (ponedjeljak do subote), u svim stanicama za tehnički pregled u Republici Hrvatskoj organiziraju preventivno – sigurnosnu akciju nadzora tehničke ispravnosti vozila pod nazivom ’’Dani tehničke ispravnosti vozila 2020.’’.
Cilj akcije je povećanje stupnja tehničke ispravnosti vozila i poticanje što većeg broja vozača da vlastito vozilo preventivno podvrgnu kontroli ispravnosti te na taj način otklone mogućnost događanja prometne nesreće uvjetovane tehničkom neispravnošću vozila, a kroz savjetodavnu i tehničku pomoć od strane stručnog osoblja ukazivati će se na značaj uklanjanja neispravnosti na vozilu.
Tijekom akcije vozači DRAGOVOLJNO mogu dovesti svoja vozila u bilo koju stanicu za tehnički pregled vozila gdje će se na vozilu (bilo koje marke i tipa) BESPLATNO pregledati osnovni sklopovi bitni za sigurnost prometa na cestama.

TAGOVI | PP Jastrearsko

Marketing

Vezane vijesti

Najčitanije

Kolumne

Galerije

Video vijesti

Valid XHTML 1.1! Valid CSS!