Pojačane aktivnosti policije za Martinje

09.11.2018. Ovaj vikend policijski službenici PP Jastrebarsko obavljat će pojačan nadzor prometa, a posebice represivno djelovati prema vozačima koji upravljaju vozilom pod utjecajem alkohola

Ovim putem skrećemo pozornost vozačima i građanima da se tijekom 10. mjeseci 2018. godine na našem postajnom području dogodilo ukupno 127 prometnih nesreća od toga u 25 prometne nesreće vozači su bili pod utjecajem alkohola. U prometnim nesrećama gdje su vozači bili pod utjecajem alkohola, 1 osoba je smrtno stradala, 4 osobe zadobilo teške tjelesne ozlijede, te 9 osoba lake tjelesne ozlijede. Kako se tijekom 10./11. studenog, odnosno predstojećeg vikenda obilježava praznik krštenja mladog vina „Martinje“, policija će temeljem dosadašnjeg iskustva pojačano postupati na svim našim prometnicama, s obzirom da tih dana veći broj sudionika u prometu-vozača, vozilima upravlja pod utjecajem alkohola. Stoga se upozorava vozače na pozitivno i poželjno ponašanje u prometu, što podrazumijeva da nakon konzumiranja alkohola vozači ne upravljaju vozilima odnosno da to prepuste osobama koje su s njima u društvu a nisu konzumirale alkohol.
Cilj je smanjiti broj prometnih nesreća, posebice onih sa težim posljedicama, odnosno povećati ukupnu razinu sigurnosti cestovnog prometa na našim prometnicama.
Ne smijemo zaboraviti da vozilom ne smije upravljati, niti početi upravljati osoba koja u organizmu ima alkohola iznad 0,5 g/kg, što se ne odnosi na mlade i profesionalne vozače za koje i vrijedi odredba 0,00 g/kg. Kazne za upravljanje vozilom pod utjecajem alkohola iznose do 15.000 kuna, ako se radi o prometnoj nesreći kazna se uvećava. Uz kaznu slijede negativni bodovi i zaštitne mjere zabrane upravljanja određenom kategorijom vozila do 24 mjeseci.

TAGOVI | PP Jastrebarsko

Marketing

Vezane vijesti

Kolumne

Galerije

Video vijesti

Valid XHTML 1.1! Valid CSS!