Pokazna vatrogasna vježba na Japetiću

21.10.2019. U nedjelju 20. listopada, na području Japetića održana je vježba vatrogasnih postrojbi 2. operativnog područja VZG Jastrebarsko


Vježba je po prvi puta održana na području Japetića – Samoborsko gorje a u vježbi je sudjelovalo ukupno 40 vatrogasaca, članova vatrogasnih postrojbi Sveta Jana, Belčići, Dragovanšćak, Volavje i Petrovina te središnje postrojbe DVD-a Jastrebarsko.

Taktički zadaci vježbe bili su podijeljeni u 4 sektora a obuhvaćali su potragu u šumi za više unesrećenih osoba, spašavanje unesrećene osobe s veće visine i iz nepristupačnog terena uz upotrebu  speleoalpinističke opreme, gašenje požara otvorenog prostora iz NV, slijetanje automobila sa ceste te spašavanje unesrećene osobe.  Zadaci su uspješno odrađeni  na zadovoljstvo zapovjednika 2. OP-a Mladena Cvetana koji je vježbom zapovijedao,  te istu osmislio u suradnji sa zamjenikom 2. OP-a Juricom Bošnjakom.

Rad vatrogasnih postrojbi 2. OP-a VZG Jastrebarskog pohvalio je zamjenik gradonačelnika grada Jastrebarskog Stipe Bučar koji je bio nazočan na vježbi.
Cilj vježbe bia je provjera sustava zapovijedanja na intervencijama, korištenje sustava radio veza prilikom pretrage širokog područja uz moguće poteškoće zbog zahtjevnog terena te provjera ispravnosti vatrogasne opreme i tehnike koju posjeduju vatrogasne postrojbe.

M.C.

TAGOVI | VZG Jastrebarsko

Marketing

Vezane vijesti

Kolumne

Galerije

Video vijesti

Valid XHTML 1.1! Valid CSS!