Pokreni srce, spasi život!

13.02.2018. Djelatnici Zavoda za hitnu medicinu Zagrebačke županije održali su "Edukaciju o osnovnom održavanju života odraslih uz upotrebu automatskog vanjskog defibrilatora", koji je u Jastrebarskom "instaliran" u Ulici braće Kazić 7 (u blizini pošte)

Vrlo je važno znati rukovati ovim uređajem koji u slučaju srčanog zastoja može mnogima spasiti život. Ne zaboravimo, ako se u prve tri minute zastoja krene koristiti defibrilator, za 50 posto povećava se stopa preživljavanja, poručili su djelatnici hitne medicine.

Ova edukaciju građana o osnovnom održavanju života odraslih uz upotrebu automatskog vanjskog defibrilatora", održana je i iz razloga kako bi se građanima što više približio rad hitne medicinske službe.

Podsjetimo, u mjesecu travnju 2017. godine, Zavod za hitnu medicinu Zagrebačke županije u suradnji s Gradom Jastrebarsko postavio je automatski električni defibrilator u Ulici braće Kazić 7 (uz treći ulaz), i tom su prigodom djelatnici hitne medicinske službe održali pokaznu vježbu rada s AED uređajem.

I.B.

TAGOVI | Zavod za hitnu medicinu Zagrebačke županije

Valid XHTML 1.1! Valid CSS!