Potpisani ugovori o sufinanciranju izrade lovnogospodarskih osnova

24.07.2019. Gradonačelnik Zvonimir Novosel i predstavnici jaskanskih lovačkih društava potpisali su Ugovore o financijskoj potpori Grada Jastrebarskog za izradu lovnogospodarskih osnova

Jastrebarsko je poznato po tradiciji lovstva, a za to su zaslužni upravo naši lovci koje svakodnevno vode brigu o očuvanju biološke raznolikosti, što je od višestrukog značaja za sve nas, rekao je prilikom susreta s lovcima jaskanski gradonačelnik Zvonimir Novosel.

-U toj brizi puno je i troškova i upravo zato vjerujem da će im ova financijska pomoć uvelike olakšati izradu ovog važnog dokumenta, poručio je, prilikom potpisivanja Ugovora gradonačelnik Novosel, dok je zamjenik gradonačelnika Stipe Bučar naglasio izuzetno dobru suradnju Grada i jaskanskih lovaca koji se vrlo rado odazivaju te daju podršku raznim događanjima i manifestacijama od značaja za naš grad
Lovnogospodarska osnova je planski akt kojim se detaljno uređuje gospodarenje s lovištem, u skladu s mogućnostima staništa te brojnosti i stanjem populacije divljači koja se u lovištu uzgaja ili se njezino uzgajanje propisuje. Lovnogospodarska osnova, program uzgoja divljači i program zaštite divljači, osim funkcije zaštite i očuvanja biološke i ekološke ravnoteže prirodnih staništa divljači, moraju osigurati potrajno korištenje prava lova te održavanje biološke raznolikosti genofonda divljači i drugih životinjskih vrsta. Izrada lovnogospodarske osnove također je i uvjet za ostvarivanje prava iz Ugovora o zakupu pojedinih lovišta predmetnih lovačkih društava.

Ugovore su tako danas u Gradskoj vijećnici potpisali gradonačelnik Zvonimir Novosel i predstavnici jaskanskih lovačkih društava LD „GOLUB“ Sv. Jana, LD „KUNA“ Cvetković, HLD „JASTREB“ Jastrebarsko, LD „SRNJAK“ Volavje te LD „SOKOL“ Petrovina, a istima se izrada lovnogospodarske osnove sufinacira sa po 6 tisuća kuna za svako lovačko društvo. Na području našega grada djeluje i još jedno lovačko društvo LD „Sv. Hubert“ Desinec, koje ima važeću lovnogospodarsku osnovu.
-U ime svih lovaca zahvaljujem se gradonačelniku što kontinuirano prepoznaje naše potrebe što je dokaz da smo cijenjeni u društvu i gradu u kojem živimo, potvrda da dobro radimo i poticaj da nastavimo raditi za što smo zaduženi, rekao je ovom prilikom Slavoljub Marčićev, predsjednik HLD-a „Jastreb“, Jastrebarsko.
Lovnogospodarske osnove vrijede 10 godina, a ova društva nove osnove bi trebale izraditi do kraja godine.

I.B.

TAGOVI | Grad Jastrebarsko

Marketing

Vezane vijesti

Kolumne

Galerije

Video vijesti

Valid XHTML 1.1! Valid CSS!