Prijavite se na Ljetnu igraonicu

30.05.2019. Ove je godine igraonica još bogatija s tri nove aktivnosti, a to su Ples na svili, Filmska radionica i Radionica crtanog filma

Grad Jastrebarsko i udruga Društvo naša djeca Jastrebarsko organizatori su projekta Ljetna igraonica 2019. koji će se provoditi tijekom prvog dijela ljetnih školskih praznika. Projekt se održava 17. godinu zaredom, a sve s ciljem što kvalitetnijeg i aktivnijeg upotpunjavanja slobodnog vremena djece, tijekom ljetnih praznika, sadržajima sportskog i društvenog karaktera. Projekt je namijenjen djeci i mladima od starijeg predškolskog do srednjoškolskog uzrasta.
Za srednjoškolski uzrast osmišljen je sustav turnira, dok se za predškolski i osnovnoškolski uzrast projekt provodi kroz radionice i škole, gdje će djeca učiti osnovne strukture kretanja specifične za svaki sport u trajanju od 4 do 10 dana po svakoj aktivnosti. Iz tog razloga se u provođenje projekta uz Društvo naša djeca Jastrebarsko uključio veliki broj partnera - većina sportskih klubova i udruga s područja Grada koji u projekt ulažu svoje vrijeme i znanje kako bi što kvalitetnije osmislili i proveli radionicu kojom također žele pridobiti mlade za aktivno treniranje u pojedinom klubu. Uz klubove i udruge veliki doprinos provođenju projekta daju naše obrazovne ustanove: Osnovna škola ’’Ljubo Babić’’, Srednja škola Jastrebarsko, Glazbena škola Jastrebarsko, Dječji vrtić ’’Radost’’ i Centar za kulturu Jastrebarsko.

Aktivnosti koje se provode kroz projekt Ljetne igraonice su: bajkaonica, fun-tastic English, informatička radionica, kreativna radionica, likovna radionica, lutkarska radionica, mali znanstvenici, plesna radionica, škola badmintona, škola brdskog biciklizma, škola folklora, škola gimnastike, škola karatea, škola košarke, škola mažoret plesa, škola odbojke, škola orijentacijskog trčanja, škola penjanja na umjetnu stijenu, škola rolanja, škola rukometa, škola stolnog tenisa, škola streličarstva i praćkanja, škola streljaštva, škola šaha, škola tenisa, škola plivanja, turnir u malom nogometu te nove aktivnosti: radionica plesa na svili, filmska radionica i radionica crtanog filma.
Ove godine ima ukupno 30 aktivnosti za koju se djeca mogu opredijeliti, što je najveći broj ponuđenih aktivnosti do sada.
Dodatna kvaliteta projekta očituje se u kadru, tj.voditeljima koji rade s djecom na svim aktivnostima, a to su većinom profesori tjelesne kulture, nastavnici, treneri i studenti Kineziološkog fakulteta te učitelji i profesori raznih predmeta osnovne i srednje škole.

Sve aktivnosti se provode od 10.06. do 12.07. na području grada Jastrebarskog, osim škole plivanja koja se provodi u Zagrebu na bazenima Utrine. Škola plivanja se provodi kroz dva segmenta: obuka neplivača u kojem je cilj pripremiti polaznike za siguran boravak u vodi te usvajanje motoričkih znanja potrebnih za izvršavanje tog cilja, i škola plivanja gdje djeca uče plivati različitim tehnikama uz ispravljanje eventualnih pogrešaka kod već naučenih tehnika.
"Za jedan ovakav projekt izrazito je bitno imati potporu Grada koju mi imamo već 17 godina, a koji izdvaja značajna financijska sredstva za provođenje istog", poručili su organizatori te nastavili: "Vjerujemo da će sva djeca pronaći neku zanimljivu aktivnost kojom će ispuniti slobodno vrijeme tijekom školskih praznika!". Projekt se, uz Proračun grada Jastrebarskog, sufinacira i sredstvima Zagrebačke županije te Središnjeg državnog ureda za sport.
Sve aktivnosti za djecu su potpuno besplatne, osim škole plivanja.

N.R.

TAGOVI | DND Jastrebarsko

Marketing

Vezane vijesti

Kolumne

Galerije

Video vijesti

Valid XHTML 1.1! Valid CSS!