Produženi boravak veliko olakšanje za roditelje

22.10.2014. Grad Jastrebarsko i ove će školske godine izdvojiti preko 400 tisuća kuna za realizaciju projekta ’’Produženi boravak’’ Osnovne škole Ljubo Babić

Novcem iz gradskog proračuna financiraju se plaće učiteljica u produženom boravku te sufinacira prehrana učenika, čemu se uvelike umanjuje mjesečna novčana izdvajanja roditelja učenika koji koriste produženi boravak.
-Počeli smo sa jednom grupom, a sada ih imamo već četiri. S njima rade tri učiteljice u boravku čije plaće u potpunosti financira Grad Jastrebarsko. Rijetko koji Grad financira produženi boravak sve četiri godine i roditelji su zato jako zadovoljni– kazala je ravnateljica Osnovne škole Sanja Sertić .

Grad Jastrebarsko svake godine iz Proračuna izdvaja značajna sredstva za produženi boravak učenika.
-Svjesna sam, a mislim da i drugi roditelji da Grad Jastrebarsko velikim dijelom sudjeluje u sufinanciranju ovog kvalitetnog sistema što u prehrani što u samom boravku, čuvanju djece i njihovoj edukaciji. Upravo zato izuzetno sam zadovoljna s obzirom na to da je u drugim gradovima cijena boravka puno veća. Svaka čast Gradu što nam na taj način pomaže- izjavila je zadovoljna Patricija, majka jednog od učenika te nastavila: Produženi boravak je prekrasna stvar koja puno znači djeci, a pogotovo nama roditeljima. Djeca su uvijek na sigurnom, u dobrim rukama i pod kontrolom, svi se lijepo o njima brinu da su suhi, čisti, siti i uredni. Ono što nas čini najsretnijima je da djeca ovdje odrade sve školske obveze i da sve nauče, tako da su kod kuće bez brige.

Sistem produženog boravka uspješno funkcionira od 2009., a interes roditelja svake je godine sve veći zbog kvalitete, ali i jeftinog modela boravka koji u velikoj mjeri sufinancira upravo Grad Jastrebarsko. Učenici tako borave u školi do 17 sati, a u sklopu boravka riješeno je i pitanje prehrane koju Grad sufinancira godišnje s oko 120 tisuća kuna.
Djeca tako imaju doručak, ručak i užinu, a predah dok pišu zadaću nalaze kroz igru u školskom dvorištu.

-Važno je napisati svu zadaću na vrijeme prije užine pa se imamo vremena igrati i sretni dočekati roditelje. Imam puno prijatelja i prijateljica i volim se s njima igrati za vrijeme odmora- rekao je Leon, a Lucija dijeli slično mišljenje: U školi radimo matematiku, hrvatski, učimo rimske brojeve, a onda ovdje pišemo zadaću. Dobro nam je tu, imam puno prijatelja s kojima se družim i jako mi je lijepo.

Prošle je godine Grad Jastrebarsko preuredio 102 kvadratna metra prostora službenog stana  koji se nalazio u sklopu područne škole u Cvetkoviću, kako bi se prenamijenio za produženi boravak. Profesorici koja je boravila u tom stanu, unajmljen je stan, a troškove stanarine također podmiruje Grad. Ukupni troškovi uređenja koje je u jednom dijelu potpomogla i Zagrebačka županija iznosili su oko 270 tisuća kuna.

-Područna škola Cvetković jedina je škola na području grada Jastrebarskog koja ima Program produženog boravka u kojemu sudjeluje oko 70 učenika od prvog do četvrtog razreda. Program traje od 12h do 17h sati i tu uglavnom djeca pišu zadaću, igraju se, imamo razne radionice, gledaju se crtići i filmovi. Za lijepog vremena smo vani, a za kišovitog unutra – ispričala nam je učiteljica Kristina te nastavila: Super je što je Grad prepoznao ideju produženog boravka i izdvojio sredstva za realizaciju tog projekta. O kvaliteti istog govori činjenica da je interes roditelja iz godine u godinu sve veći, grupe razreda su također veće, a i sve više djece ostaje u Programu produženog boravka. 

Recimo na kraju  kako je Grad tijekom 2012. ispred škole u Cvetkoviću riješio i pitanje parkirnih mjesta ispred područne škole za roditelje koji dovoze djecu u školu.

TAGOVI | Grad Jastrebarsko | Osnovna škola Ljubo Babić

Marketing

Vezane vijesti

Najčitanije

Kolumne

Galerije

Video vijesti

Valid XHTML 1.1! Valid CSS!