Prva slikovnica jaskanskog društva Naša djeca

12.03.2018. Promocija slikovnice "Želja mravića Mirka" održana je u subotu 10. ožujka u Gradskoj knjižnici Jastrebarsko

„U malome gradiću zvanom "Slatkobarsko" živjela su najslađa djeca na svijetu . . .“ uvod je u slikovnicu autorica Barbare Golub, Lorene Ivančić, Gabrijele Kambić i Petre Kovačić koje su protekle subote, brojnoj dječici i posjetiteljima ispričale vrlo zanimljivu priču o mraviću Mirku. Naime, slikovnica za djecu nastala je u projektu Bajkaonica, a ilustracije je izradila Sonja Stanković.

Predsjednica Društva naša djeca Jastrebarsko, Nikolina Ribarić, ovom je prilikom istaknula: „Slikovnica "Želja mravića Mirka" prvo je tiskano djelo u nakladi Društva naša djeca Jastrebarsko što nas čini izuzetno ponosnima. Želja nam je i u budućnosti poticati dječju kreativnost i pružati potporu dječjem stvaralaštvu".

Promociji slikovnice, u ime gradonačelnika Zvonimira Novosela, prisustvovala je Irena Strmečki - Šlat koja je ovom prilikom čestitala autoricama knjige, voditeljicama projekta „Bajkaonica“ Nikolini Luketić i Martini Tunuković te predsjednici Društva Naša djeca Jastrebarsko, Nikolini Ribarić, s kojom udrugom Grad Jastrebarsko već godinama ostvaruje odličnu suradnju. Pritom je istaknula da je, kao osoba koja je i sama u djetinjstvu pisala priče koje su nažalost ostale nepročitane, svjesna važnosti promocije književnih djela u javnosti, a time i vrijednosti ovog projekta.
Slikovnice su ovom prilikom donirane Gradskoj knjižnici Jastrebarsko, kao i svakom nazočnom djetetu.

I.B.

TAGOVI | DND Jastrebarsko

Marketing

Vezane vijesti

Kolumne

Galerije

Video vijesti

Valid XHTML 1.1! Valid CSS!