Radost Božića u glazbenoj školi

21.12.2018. Pred prepunom dvoranom, u Glazbenoj školi Jastrebarsko, sinoć je održan tradicionalni božićni koncert učenika i profesora škole

Koncert je započeo u pravom božićnom ugođaju uz pjesmu "Spavaj mali Božiću" u izvedbi Hane Braje na glasoviru i Noe Dodika na harmonici, a potom u prvom dijelu nastavljen je uobičajeni nastup učenika škole koji su na gitari, flauti, violončelu, violini i glasoviru izvodili poznate melodije svjetskih skladatelja klasične glazbe.

Nakon toga na pozornicu izlazi učenik Domagoj Horvatić, ali uz njega i profesori gitare Tomislav Ribičić i Luka Šijan koji mu se pridružuju u izvedbi Joplinovog "Silver sand raga". Ali to nije kraj. Pridružuju im se i profesori Miroslav Poljančić na trubi i Goran Jurković na saksofonu. Sjajnu svirku Miroslava Poljančića na trubi i ostalih izvođača publika je nagradila dugotrajnim pljeskom, i atmosfera postaje prava božićna. 

Odmah potom slijedi nastup mladih saksofonista, a zatim na pozornicu izlazi gudački orkestar škole pod vodstvom profesorice Lucije Stanojević i izvodi "Radujte se narodi", a potom zajedno s pjevačkim zborom škole odjekuju Zvončići, jedna od najljepših i najpoznatijih božićnih pjesama. 

Nakon gudačkog, na scenu stupa puhački orkestar škole pod vodstvom Miroslava Poljančića, i još jednom potvrđuje kako jaskanska glazbena škola ima izvrsne puhače koji gotovo u profesionalnoj maniri izvode poznate filmske skladbe kao što su Flashdance i Magnificent seven.

Iznenađenje ovogodišnjeg božićnog koncerta bio je nastup Gradskog pjevačkog društva Javor i njihovom izvedbom pjesme "Spavaj mali Božiću", a potom i zajednički nastup s pjevačkim zborom škole i sjajnom solisticom, mladom sopranisticom Ljubicom Nikolić. U glazbenoj pratnji sudjelovao je i ravnatelj škole, neponovljivi Dragutin Fabijanić.

Sve u svemu, prava radost u očekivanju Božića kojoj je uz brojne sugrađane svjedočio i jaskanski gradonačelnik Zvonimir Novosel.

Ivica Krčelić

TAGOVI | Glazbena škola Jastrebarsko

Marketing

Vezane vijesti

Kolumne

Galerije

Video vijesti

Valid XHTML 1.1! Valid CSS!