Senj i Jaska-nova dimenzija prijateljstva

03.07.2015. Svečanim utrčavanjem trkača Atletskog kluba Jastreb 99 u grad Senj, prijateljstvo gradova Jastrebarskog i Senja poprimilo je potpuno novu dimenziju

Trkači jaskanskog atletskog kluba pretrčali su čak 200 kilometara preko Velebita, ponosno noseći zastavu grada Jastrebarskog, s ciljem nastavka njegovanja 485. godina stare veze koju su ove dvije regije započele dolaskom Senjskih uskoka u Žumberak.
Pohod ne Velebit okončan je 27. lipnja svečanim ručkom s gradonačelnikom grada Senja, Darkom Nekićem, i ravnateljicom Gradske knjižnice Senj, Anom Prpić. Dobrodošlica koju im je gradonačelnik priredio inspirirala ih je da osmisle nove sportske izazove i najave pohod koji bi sljedeće godine trebao krenuti iz Žumberka, te okončati u prijateljskom gradu pod Nehajem.

Tako bi se i tradicionalne veze ove dvije regije započete prije 485 godina dolaskom Senjskih uskoka na Žumberak nastavile njegovati, a dogovorenom donacijom knjiga senjskoj Gradskoj knjižnici, i oplemenjivati. Da podsjetimo, Gradska knjižnica u suradnji s Gradom Jastrebarsko, ovim povodom darovala je petstotinjak knjiga upravo senjskoj knjižnici.

Sve u svemu, iz ovog je vidljivo da osim gospodarske suradnje gradonačelnici ovih dvaju gradova brinu i o ostvarenju suradnje na drugim poljima što je, da podsjetimo, i cilj Sporazuma o prijateljstvu kojeg su potpisali još 2012 g. na svečanoj sjednici Gradskog vijeća povodom Dana Grada.
I. Batušić

TAGOVI | Grad Jastrebarsko

Marketing

Vezane vijesti

Najčitanije

Kolumne

Galerije

Video vijesti

Valid XHTML 1.1! Valid CSS!