Slavljenički koncert za pamćenje

17.02.2020. U prepunoj sportskoj dvorani Srednje škole Jastrebarsko održan je protekle subote 15. veljače svečani koncert KUD-a Sveta Jana povodom obilježavanja 40. godišnjice postojanja i rada

Svetojanci su još jednom pokazali svu raskoš hrvatskog folklora. Ovoga puta, kao što se i priliči nakon bogatog 40 godišnjeg iskustva rada, dokazali su da su u samom vrhu hrvatskog amaterskog koreografiranog plesa. To su godine i godine, dani i dani, sati i sati mukotrpnog rada, plesanja i sviranja, učenja i dokazivanja, da bi se mogao izvesti dvoipolsatni program koji može zadovoljiti i najzahtjevnijeg ljubitelja koreografiranog folklora.

Sjajne izvedbe raznih generacija članova KUD-a Sveta Jana koji su prikazali raznovrstan program tradicijske kulture gotovo svih hrvatskih krajeva nagrađene su burnim pljeskom. Publika je uživala u Svetojanskim tancima, dječjim igrama iz Slavonije, starim splitskim plesovima, plesovima Pokuplja, plesovima Međimurja, pjesmama i plesovima Baranje, dalmatinskoj poskočici Linđu, dječjim igrama i plesovima iz jaskanske okolice, plesovima jaskanskog kraja, te bunjevačkim plesovima.

Na samom kraju slavljenička torta i zahvala neumornom i agilnom predsjedniku KUD-a Sveta Jana Nikoli Ivčecu koji ovo uzorno jaskansko društvo vodi punih 39 godina. 

Među brojnim ljubiteljima tradicijske kulture u Hrvata i prijateljima svetojanskog društva bili su i saborski zastupnik Mihael Zmajlović, zamjenica župana Zagrebačke županije Nadica Žužak, jaskanski gradonačelnik Zvonimir Novosel i njegovi zamjenici Stipe Bučar i Domagoj Šlat, monsinjor Juraj Batelja, svetojanski župnik Josip Gonan, i brojni drugi ugledni ljudi jaskanskog kraja.

Ivica Krčelić

TAGOVI | KUD Sveta Jana

Marketing

Kolumne

Galerije

Video vijesti

Valid XHTML 1.1! Valid CSS!