Sprema se drugačiji "Fašnik u Jaski"

27.01.2018. Turistička zajednica i Grad Jastrebarsko ove godine pripremaju drugačiji fašnički vikend u našem gradu te ovom prilikom pozivaju i jaskanske ugostitelje da u svojim lokalima organiziraju subotnji fašnički tulum, a oni najbolji biti će i nagrađeni

Naime, u nedjelju 11. veljače sprema se tradicionalni „Fašnik u Jaski“ koji će ove godine biti prepun svježih sadržaja. Povorka će u 14 sati tradicionalno krenuti od nekadašnjeg hotela, a „tulum“ uz DJ-a na Štrosu počet će pola sata ranije, od 13:30 sati, kako bi „zagrijani“ dočekali vesele i šarene male i velike jaskanske maske.
Na Štrosu će biti organiziran dječji animacijski program, a program za odrasle voditi će uvijek prisutni Šojka i Škanjac. Ove godine pridružit će im se i legendarni likovi popularne serije Gruntovčani – Dudek, Regica, Cinober i Presvetli. Svi oni koji u nedjelju dođu zamaskirani dođu na Štros, moći će besplatno osladiti brk uz paprikaš (odrasli) i krafne (djeca) te se okrijepiti kuhanim vinom, gemištom ili čajem. Za nezaboravan provod i obilje smijeha pobrinut će se fašničke grupe koje ovim putem pozivamo da se prijave i da na vrijeme osiguraju novčanu pomoć za pripremu maski u iznosu od 500,00 kn - uvjet je da su maske nove i dosad neprezentirane na Fašniku u Jaski. Najbolja i najkreativnija skupina biti će nagrađena novčanom nagradom u iznosu od 10.000,00 kuna, ali, organizatori su ove godine osigurali i još dvije nagrade po 2.000,00 kuna, pa se zaista isplati dobro maskirati i u nedjelju doći na glavni jaskanski trg.
Naravno, pozivaju se i jaskanski osnovnoškolci da se prijave, jer su i za njih pripremljene nagrade.

U ludoj nedjeljnoj fašničkoj atmosferi na Štrosu, gradonačelnik će bezuvjetno morati predati ključeve Grada kraljici tiranije Šojki, koja će Jasku pretvoriti u Fašničku Republiku, a Fašnik se ni ove godine sigurno neće izvući i bit će osuđen te zatim i spaljen za sve nevolje koje se tijekom godine dogodile u našem gradu.

Također, Turistička zajednica i Grad Jastrebarsko pozivaju i jaskanske ugostitelje da večer prije, u subotu 10. veljače, organiziraju najbolji fašnički tulum u gradu te pripreme nagrade za svoje najbolje maskirane goste. Ugostitelje koji se prijave, tijekom noći između 23h i 1h poslije ponoći, obići će predstavnici Grada i Turističke zajednice, naravno „maskirani“, kako bi ocijenili gdje je to najbolji fašnički tulum. Nagrade su tri, dvije i tisuću kuna, a biti će dodijeljene u nedjelju na centralnoj manifestaciji na Štrosu. Kriteriji za odabir najboljih su: brojnost maskiranih posjetitelja u objektu, uređenost objekta, a dodatni bodovi osvajaju se u slučaju da je osoblje objekta maskirano, nastupom benda/DJ-a i procjenom atmosfere u objektu.
„Želja nam je da upravo ovakvim inicijativama probudimo fašnički duh u Jaski, a novčanim nagradama damo poticaj grupama i lokalnim ugostiteljima da se u što većem broju uključe u organizaciju fašničkog vikenda. Također, Fašnik je zabava koju smo si dužni priuštiti, a samo natjecanje bi trebalo biti simbolično! Pripremamo još puno toga zanimljivog stoga počnite pripremati svoje maske i vidimo se na fašničkom ludilu u Jaski“, poručili su organizatori.
Prijave skupina za Fašnik primaju se u turističkom uredu (Vladka Mačeka 1), na broj telefona 6272-940 ili na e-mail: info@tzgj.hr, sve do četvrtka, 8. veljače, a prijavnica se može preuzeti na web stranici Turističke zajednice grada Jastrebarskog www.tzgj.hr

Ivana Herceg

TAGOVI | Turistička zajednica Jastrebarsko

Marketing

Vezane vijesti

Kolumne

Galerije

Video vijesti

Valid XHTML 1.1! Valid CSS!