Strojarska i prometna škola Varaždin u posjetu Logističkom centru Kauflanda u Jastrebarskom

14.04.2017. U srijedu 5. travnja skupina od šezdesetak učenika drugih razreda Strojarske i prometne škole iz Varaždina posjetila je Logističko-distribucijski centar Kauflanda u Jastrebarskom

Kaufland Hrvatska k.d. često surađuje s različitim obrazovnim ustanovama kao što su srednje škole ili zagrebački Fakultet prometnih znanosti, a sve s ciljem da se, uz mentorstvo Kauflandovih rukovoditelja, mladima pokaže kako teorija koju uče izgleda u praksi te im tako olakša put odabira njihovog profesionalnog usmjerenja.
Strojarska i prometna škola Varaždin za dan škole odlučila se posjetiti Kauflandov Logističko distribucijski centar u Jastrebarskom, a zašto su odabrali baš LDC Jastrebarsko, objasnila nam je mag. ing. Darinka Lončar Kočić:
„Budući da smo mi i prometna škola, javili smo se za obilazak zato što se naši učenici obrazuju za zanimanja kao što su: tehničar za logistiku i špediciju, tehničar cestovnog prometa i vozač motornog vozila. Učenicima koji se obrazuju u navedenim strukama nedostaje praktičnih znanja vezanih uz skladišno poslovanje i logističko distribucijske centre. Budući da su naši nastavnici u siječnju u sklopu jednog stručnog skupa posjetili Vaš logističko distribucijski centar, smatrali smo da bi i za naše učenike bilo dobro da na ovaj način povežu teoriju i praksu.“
Logistika je grana industrije u kojoj su se u posljednjih desetak godina dogodile velike promjene. Rezultat tih promjena su i izmijenjeni zahtjevi koji se postavljaju pred buduće logističare.
„Da bismo bili u stanju na adekvatan način odgovoriti na izazove i zahtjeve koje pred nas stavlja sve brže rastuća tehnologija i razvoj logistike, moramo se razvijati u različitim smjerovima. Danas su nam potrebna znanja iz područja ekonomije, informatike i drugih operativnih područja, a potrebno je naglasiti da su poželjna i znanja stranih jezika, analitičke sposobnosti, kreativnost u razmišljanju, fleksibilnost i svakako sklonost timskom radu“, naglasio je tijekom obilaska u svom obraćanju učenicima i nastavnicima gospodin Mihael Marković, rukovoditelj organizacijske jedinice Skladište/Komisioniranje.

Tijekom predavanja o osnovnim načelima rada Logističkog centra te tijekom obilaska, učenici su dobili priliku povezati teoriju koju uče u školi s praksom jednog međunarodnog poduzeća koje posluje u sedam zemalja diljem Europe.
Logistički centar Kauflanda Hrvatske jedan je od suvremenijih centara ovog tipa u ovome dijelu kontinenta. Ukupna površina svih zgrada centra iznosi čak 63.000 kvadratnih metara. Kapacitet skladišta iznosi 64.000 paletnih mjesta te se u skladištu nalazi više od 20.000 različitih artikala. Logistički centar zapošljava oko 300 djelatnika te 24 sata dnevno, 7 dana u tjednu opskrbljuje svih 37 poslovnica Kauflanda u Hrvatskoj.
Gospođa Lončar Kočić svoje zadovoljstvo organizacijom posjeta izrazila je riječima:
„Jako smo zadovoljni, na lijep način smo obilježili Dan škole. Ovdje se točno vidi da je Kaufland Logistika međunarodno poduzeće s međunarodnim iskustvom i znanjem. Naši učenici su također jako zadovoljni, a mi ovim putem zahvaljujemo svima koji su nam omogućili da Vas posjetimo.“
Logistički centar Kauflanda aktualno traži radnika na pripremi robe. Ukoliko Vas zanima rad u modernom okruženju s međunarodnim iskustvom, prijavite se pomoću donjeg linka.
 http://karijera.kaufland.hr/content/kaufland_arbeitgeber/hr_HR/home/ponuda-poslova/priprema_robe.html

TAGOVI | Kaufland Hrvatska

Marketing

Kolumne

Galerije

Video vijesti

Valid XHTML 1.1! Valid CSS!