Susret dječjih gradskih vijećnika Jaske i Svete Nedelje

10.03.2020. Mala vijećnica Grada Jastrebarskog u nedjelju je bila ispunjena mladim snagama koje se aktivno uključuju u život i rad lokalnih zajednica te promiču prava djece i bore se za mjesto u društvu koje im pripada

Kako bi izmijenili svoja iskustva i upoznali svoje kolege, organiziran je posjet „malih vijećnika“ Grada Sveta Nedelja našim dječjim vijećnicima.

Susret je bio i turističke naravi, ali ponajprije radnog karaktera. Nakon kratkog upoznavanja, pozdrava i obraćanja prisutnima predsjednice Društva naša djeca Jastrebarsko, Nikoline Ribarić  te razmjene darova, za sve je vijećnike organizirana radionica o prihvaćanju i destigmatizaciji osoba s psihičkim poremećajima. Radionicu su vodile studentica psihologije Ana Paić-Karega te volonterka u Društvu naša djeca Jastrebarsko i studentica psihologije Maja Golešić. Dječji vijećnici su sa zanimanjem pratili izlaganje te aktivno sudjelovali u raspravama i pripremljenim aktivnostima. U provođenju radionice pomogla je i volonterka Tea Ercegovac.

Kako bi naši susjedi upoznali povijest i bogatstvo kulturne ponude u Jastrebarskom, za sve je organiziran razgled Gradskog muzeja Jastrebarsko uz stručno vođenje voditeljice Muzeja Jelene Škrabe.
Ovaj susret pokazao se kao izvrsna aktivnost koja ostvaruje mnoge ciljeve i motivira djecu na aktivnu participaciju.

DND

TAGOVI | Društvo naša djeca Jastrebarsko | Grad Jastrebarsko

Marketing

Vezane vijesti

Najčitanije

Kolumne

Galerije

Video vijesti

Valid XHTML 1.1! Valid CSS!