Treća "Aleja prvašića"

15.11.2018. Aleja prvašića projekt je sadnje linijskog drvoreda – svojevrsnog spomenika budućim generacijama

 Svi jaskanski prvi razredi svake godine sade svoje stablo i na taj način ostavljaju jedinstveni trag o početku školovanja. Prva jaskanska „Aleja prvašića“ zasađena je 11. studenog 2016. kod Glazbene škole, druga 13. studenog 2017. na lokaciji Sportskog centra u Domagoviću, a treća protekli utorak, na sam dan Grada, u Ulici kralja Tomislava nedaleko Doma zdravlja.

S ciljem stvaranja kreativnih uspomena na prve školske dane, poticanja zajedničkih projekata među učenicima od prvog razreda osnovne škole i međusobnog povezivanja, suradnje i izgradnje zajedničkih sadržaja, pretprošle jeseni iniciran je projekt „Aleja prvašića“. Riječ je o projektu Društva naša djeca Jastrebarsko i Grada Jastrebarskog kojim se učenici prvog razreda osnovne škole potiču na sadnju jedne sadnice drveta na lokacijama koju odredi jedinica lokalne uprave i samouprave.

Tako su prva stabla u prvoj „Aleja prvašića“ u Hrvatskoj zasađena kraj Glazbene škole malim i vrijednim ručicama 12 jaskanskih odjeljenja prvašića, pod budnim okom organizatora, nastavnika, roditelja i idejne začetnice projekta Snježane Agostini, dok je isto to prošle godine učinjeno na lokaciji Sportskog centra u Domagoviću. Ovogodišnja mlada stabla zasađena su u Ulici Kralja Tomislava, kod Doma zdravlja Ispostava Jastrebarsko, a gdje će nastaviti rasti i tako zauvijek pričati o svojoj generaciji prvašića.
„Danas smo posadili novih 11 stabala koji će biti simbol rasta i napretka naših prvašića, a nastavkom ovog projekta izgradit ćemo žive rastuće spomenike svakom stanovniku grada i svih prigradskih naselja" - rekla je Nikolina Ribarić, predsjednica Društva naša djeca Jastrebarsko.

Prisutne mališane ovom je prilikom pozdravio i gradonačelnik Zvonimir Novosel istaknuvši pritom kako će Grad uvijek podržavati ovakve projekte te se zatim zajedno sa svojim zamjenicima, kao i djelatnicima tvrtke Kaufland Hrvatska koja se u ovogodišnju akciju uključila donacijom sadnice stabala i njihovoj sadnji.

I.B.

TAGOVI | DND Jastrebarsko | Grad Jastrebarsko

Marketing

Kolumne

Galerije

Video vijesti

Valid XHTML 1.1! Valid CSS!