TRIJUMF OKIĆKOG NASELJA/STARČEVIĆEVE

30.06.2019. Sinoć je na Centrali završen ovogodišnji Turnir ulica koji su više nego uspješno organizirali veterani NK Jaske

Na terenu s umjetnom travom na Centrali, u petak i subotu, 28. i 29. lipnja, odigran je tradicionalni jaskanski Turnir ulica, a ove, 2019. godine, najuspješnija je bila ulična momčad iz Okićkog naselja/Starčevićeve (Podgoršćak, Mačešić, Lafter, Vučina, Novosel, Torbar, Tomić, Šimanović) koja je u velikom i uzbudljivom finalu bila spretnija i sretnija od momčadi iz ulice Bana Jelačića/Mladinske (Ćerdić, Nežić, L. Lukić, Pinturić, Čolić, Jalšovec, R. Lukić, Gornik, H. Petek) konačnim rezultatom 2:0, uz dva pogotka Viktora Vučine. 

Prije toga, u borbi za „broncu“ momčad iz Trešnjevke/dr. Franje Tuđmana bila je uspješnija u ruletu sedmeraca, s 2:1 protiv ulice dr. Branka Davile.

Na ovogodišnjem Turniru ulica bilo je prijavljeno 13 momčadi, razvrstanih u četiri skupine. Odigrane su 22 zanimljive utakmice koje je sudio Tomica Solenički, a u oba dana jaskanskom Centralom prodefiliralo je 500-injak ljudi koji su uživali i dobro se zabavljali. Po završetku turnira, najboljim igračem je proglašen Igor Mačešić, najbolji je vratar Igor Podgoršćak, a najbolji strijelac bio je Hrvoje Lafter, sa šest postignutih pogodaka. Sva trojica „slavodobitnika“ su iz pobjedničke momčadi.

 Osim uz navedene „laureate“, okupljeni gledatelji mogli su uživati u bravurama brojnih mladih i malo starijih jaskanskih majstora malog nogometa kao što su Mislav Bradvić, Ivan Hodak, Andrey i Patrik Cipovec, Anđelko Vlašić, Krunoslav Všetečka, Goran Obradović, Krunoslav Vulje, Krunoslav Pinturić, Karlo Čolić, Marijan Jalšovec, Viktor Šimanović, Kristijan Kurpes, Luka Lukić, Denis Golubić, Antonio Smičiklas, Tomi Kopić i brojni drugi.

 Svakako treba pohvaliti već tradicionalno i konstantno vrhunsku organizaciju veterana NK Jaska koji su se pobrinuli da nikome ništa ne nedostaje i da se kompletni program odvija po planu i predviđenom rasporedu te da sve prođe u najboljem redu. I ove su godine u svemu tome u potpunosti uspjeli.

Inače, ovo je bio 17. po redu, a 11. u nizu jaskanski Turnir ulica. Ova priča počela je još davne 1973. i trajala je do 1978., da bi se ponovno reaktivirala 2009. godine i traje sve do današnjih dana. Na samom kraju ovog izvješća, spomenut ćemo sve pobjednike Turnira ulica iz godine u godinu: 1973. Milašinčićeva ulica, 1974. Rečka cesta (današnja ulica Bana Jelačića), 1975. Rečka cesta, 1976. Rečka cesta, 1977. Srednja škola Jastrebarsko, 1978. Veseli dečki, 2009. Mladinska ulica, 2010. Južna zona, 2011. Kolodvorska ulica/Vila Velebita, 2012. Ulica dr. Franje Tuđmana, 2013. Šenoina ulica, 2014. Mladinska ulica, 2015. Radnička cesta, 2016. Radnička cesta, 2017. Staro Okićko naselje, 2018. Radnička cesta, 2019. Okićko naselje/Starčevićeva ulica.

Naravno, svi jaskanski ljubitelji nogometa ali i ne samo oni, već sada, s velikim nestrpljenjem iščekuju sljedeće izdanje Turnira ulica, za godinu dana, na istom mjestu.

Tomislav Tadić

TAGOVI | NK Jaska

Marketing

Kolumne

Galerije

Video vijesti

Valid XHTML 1.1! Valid CSS!