U ljeto iduće godine započinje gradnja nove osnovne škole

01.12.2016. Županijska skupština prihvatila je danas proračun za iduću godinu kojim je osiguran novac za gradnju nove osnovne škole u Jastrebarskom

Inicijativa za gradnjom nove škole krenula je još prije gotovo osam godina u vrijeme gradonačelničkog mandata Mihaela Zmajlovića, a od 2012. velikim zalaganjem sadašnjeg gradonačelnika Zvonimira Novosela, Grad Jastrebarsko ima sve spremno za gradnju, od zemljišta do prostorno planske dokumentacije. Po riječima župana Zagrebačke županije Stjepana Kožića, nakon potvrde glavnog projekta ide raspisivanje natječaja, a početak izgradnje nove škole očekuje se do lipnja iduće godine. Treba reći da je jaskanska osnovna škola među deset najvećih škola u Hrvatskoj po broju učenika. Pohađa ju 820 učenika u 39 razrednih odjela u dvije smjene. S obzirom na nedostatak prostora, gradnja druge osnovne škole u Jaski već godinama je prioritetno pitanje. 

Ovo je sjajna vijest za naš grad, rekao nam je nakon prihvaćanja županijskog proračuna saborski zastupnik Mihael Zmajlović, koji je proljetos inicirao sastanak sa županom Kožićem u Jastrebarskom na mjestu izgradnje buduće škole. Još tada župan je dao podršku ovom projektu i održao obećanje. Naime, Županija će osigurati 40 milijuna kuna za izgradnju nove škole koja je prema idejnom rješenju površine 2.575,55 kvadratnih metara. Prva faza bit će izgradnja objekta same škole, a druga faza je sportska dvorana.
I.K.

TAGOVI | Grad jastrebarsko | Zagrebačka županija

Marketing

Vezane vijesti

Najčitanije

Kolumne

Galerije

Video vijesti

Valid XHTML 1.1! Valid CSS!