U novu godinu s novom prometnicom

29.12.2018. Gradonačelnik Jastrebarskog Zvonimir Novosel, i njegovi suradnici obišli su radove na rekonstrukciji postojeće i izgradnji nove nerazvrstane ceste u Čabdinu

Realizacija 2,1 milijuna kuna vrijednog EU projekta koji obuhvaća rekonstrukciju postojeće i izgradnju dijela nove prometnice u jaskanskom naselju Čabdin, u ukupnoj dužini od 1 182 metra, pri samom je kraju, a u što su se, prilikom obilaska, uvjerili gradonačelnik Zvonimir Novosel i njegovi suradnici.

-Prije svega,ovo ulaganje ima za cilj povećati kvalitetu života mještana Čabdina, s obzirom na činjenicu da se uz ovo naselje nalaze najveći gospodarski subjekti u Gospodarskoj zoni Jalševac, poručio je gradonačelnik Novosel, istaknuvši pritom zadovoljstvo što je ovo ujedno i prva nerazvrstana cesta koja će se u obnoviti europskim novcem.

Naime, projekt ukupne vrijednosti od 2.105.147,27 kuna, prijavljen na natječaj u okviru Mjere 07 „Temeljne usluge i obnova sela u ruralnim područjima“ iz Programa ruralnog razvoja RH za razdoblje 2014-2020, tip operacije 7.2.2. „Ulaganja u građenje nerazvrstanih cesta“, sufinanciran je sredstvima Europske unije iz Europskog poljoprivrednog fonda za ruralni razvoj „Europa ulaže u ruralna područja“ u iznosu od 1.902.213,48 kuna, dok je ostatak sredstava osiguran u proračunima Zagrebačke županije i Grada Jastrebarskog. U sklopu projekta rekonstrukcije kompletne prometnice kroz naselje Čabdin planirana je i izgradnja sto metara novog dijela prometnice sa novom odvodnjom i javnom rasvjetom, te će naselje dobiti i novi izlaz/ulaz.

Ovom prilikom, u ime svojih mještana veliko zadovoljstvo realizacijom projekta izrazio je i predsjednik Mjesnog odbora Čabdin, Čedo Vukušić: „Jako smo sretni što je ovaj projekt pri samom kraju. Hvala gradonačelniku i svima koji su nam ovo omogućili!“
Radovi izvode Županijske ceste Zagrebačke županije, a sukladno Ugovoru, planiraju se završiti početkom mjeseca siječnja 2019. godine.

I.B.

TAGOVI | Grad Jastrebarsko

Marketing

Vezane vijesti

Kolumne

Galerije

Video vijesti

Valid XHTML 1.1! Valid CSS!