Uređeno gazište i prilaz u mrtvačnicu za invalide

17.09.2015. Nakon sanacije stepenica mrtvačnice u Petrovini i Cvetkoviću, te rekonstrukcije krovišta kapelice na groblju u Stankovu, uređeno je i kompletno gazište oko ulaza u mrtvačnicu na groblju Jastrebarsko

Uprava groblja ovog je ljeta započela sa planiranim radovima na rekonstrukciji gazišta i pripadajućeg platoa oko ulaza u mrtvačnicu – uklonjena je dotrajala obloga, nivelirana je cjelokupna površina ulaza u odarnice te je i obložena odgovarajućim kvalitetnim kulir pločama. Postavljen je i završni sloj na već izgrađenu rampu za svladavanje visinske razlike, a i izgrađen je i prilazni plato samoj rampi. Time je osiguran nesmetan prilaz prostoru mrtvačnice osobama s poteškoćama u kretanju. U okviru izvedenih radova saniran je i dimnjak kotlovnice mrtvačnice. Obnovljeno je preko 180m², a ovim potezom i jaskanska mrtvačnica dobila je novi i primjereniji izgled.
Da podsjetimo, uz redovno održavanje groblja na području Grada Jastrebarskog, ovog su ljeta dotrajali ruševni dijelovi obloge gazišta stepenica mrtvačnica na grobljima u Petrovini i Cvetkoviću sanirani novim ’’kulir’’ pločama, a uređenje podloge krovišta te oblaganje pokrova ’’falcanim’’ limom riješili su problem prokišnjavanja kapelice groblja u Stankovu. Na groblju na Plešivici saniran je kameni zid i obnovljena su ulazna dvokrilna vrata groblja, a izgradnjom ograde oko groblja u naselju Slavetić riješen je problem prilaza i utvrđivanja međa sa susjednim parcelama. Sredstva za sve zahvate osigurana su Proračunom Grada Jastrebarskog.
I. Batušić

TAGOVI | Grad Jastrebarsko | Groblja Jastrebarsko

Marketing

Vezane vijesti

Najčitanije

Kolumne

Galerije

Video vijesti

Valid XHTML 1.1! Valid CSS!