Vatrogasci pomažu u prevenciji širenja koronvirusa

20.03.2020. Vatrogasne postrojbe članice Vatrogasne zajednice Grada Jastrebarskog aktivno su uključene u provedbu aktivnosti vezanih uz moguće širenje koronavirusa

Na zahtjev Stožera civilne zaštite Zagrebačke županije, na sjednici Zapovjedništva Vatrogasne zajednice Grada Jastrebarskog održanoj 16. ožujka 2020. godine u Jastrebarskom, donijeta je odluka o ustupanju kombi vozila DVD-a Stankovo koje je preuređeno za prijevoz osoba u samoizolaciju i izolaciju, te vatrogasaca vozača osposobljenih i educiranih za prijevoz navedenih osoba na području Zagrebačke županije.
Na zahtjev Stožera civilne zaštite Grada Jastrebarskog stavljena su na raspolaganje raspoloživa kombi vozila i 30-ak vozača za potrebe dostave hrane, lijekova i kućnih potrepština za starije i nemoćne osobe. Kombi vozila i vozači na raspolaganju su volonterima Crvenog križa Grada Jastrebarskog s kojima zajedno i odrađuju navedene aktivnosti.

Operativni vatrogasci u pojačanoj su pripravnosti za bilo kakvu pomoć građanima i stoje im na raspolaganju, a putem svojih zapovjednika dodatno su educirani o mjerama prevencije mogućeg širenja COVID-19 bolesti prilikom vatrogasnih i drugih intervencija, te su opremljeni dodatnom osobnom zaštitnom opremom.
I dalje je na snazi odluka zabrani svih javnih okupljanja i vatrogasnih aktivnosti na području grada Jastrebarsko, a koje se odnose na održavanje sjednica Skupština, osposobljavanja, vježbi, sastanaka, održavanja proba orkestara i svih ostalih aktivnosti koje provode dobrovoljna vatrogasna društva.
Ukoliko je građanima potrebna bilo kakva pomoć vatrogasaca, slobodno mogu nazvati Županijski vatrogasni operativni centar na broj 193 ili na broj žurnih službi 112.
Zapovjednik:
Vedran Boričević

TAGOVI | VZG Jastrebarsko

Marketing

Vezane vijesti

Kolumne

Galerije

Video vijesti

Valid XHTML 1.1! Valid CSS!