VIZ program prve razine uspješno završilo 9 jaskanskih vatrogasaca

11.02.2019. Vatrogasna zajednica Zagrebačke županije u suradnji s Vatrogasnom zajednicom Jastrebarsko organizirala je program osposobljavanja vatrogasnih zapovjednika

 Radi se o programu za vođenje i zapovijedanje na vatrogasnim intervencijama - I. razina koji je uspješno završilo 9 članova iz Vatrogasne zajednice Jastrebarsko. Osposobljavanje se održavalo u vijećnici Grada Jastrebarskog u terminima od šest dana ukupnog trajanja 34 sata. Stručni voditelj i predavač Tihomir Varga educirao je i osposobio članove VZG Jastrebarsko za nova znanja i vještine zapovijedanja i vođenje intervencija u različitim situacijama izvanrednih dislokacija i različitih vrsta intervencija.

U nedjelju 10. veljače održan je ispit pred ispitnom komisijom iz Hrvatske vatrogasne zajednice gdje su članovi VZG Jastrebarsko pokazali da su vrlo dobro usvojili nova znanja i vještine novog VIZ programa. Novu osposobljenost tako su stekli zapovjednik VZG Jastrebarsko Vedran Boričević, zamjenik zapovjednika Goran Batušić, tajnik VZG Jastrebarsko Goran Dikšić, članovi DVD-a Jastrebarsko Ivica Sikra, Nikola Lacković, Dino Vuković i Marko Kovačević, te članovi DVD-a Cvetković Robert Rak i Marko Štefanić.
Nakon ispita osposobljeni članovi razmijenili su svoje pozitivne dojmove sa predavačem i ispitnom komisijom, te su pohvalili novi način obuke vatrogasnih zapovjednika i pohvalili znanje i iskustvo predavača Tihomira Varge koji je vrlo stručno vodio edukaciju.
Na polaganju ispita bio je prisutan i Županijski zapovjednik Josip Novosel koji je pohvalio sve osposobljene članove i zahvalio im na njihovom angažmanu i odricanju da bi se osposobljavali za nova znanja i vještine vatrogasnih zapovjednika koje članovi VZG Jastrebarsko odrađuju isključivo na dobrovoljnoj bazi.

Ovom osposobljenosti postignuta je jedna viša razina zapovijedanja koja će zasigurno doprinijeti još boljom koordinacijom na vatrogasnim intervencijama u gradu Jastrebarsko, te će se svakom daljnjom razinom za koju se članovi VZG Jastrebarsko namjeravaju osposobiti podići sigurnost građana i imovine koju naši vatrogasci štite.

V.B.

TAGOVI | VZG Jastrebarsko

Marketing

Vezane vijesti

Kolumne

Galerije

Video vijesti

Valid XHTML 1.1! Valid CSS!