Vjernici proslavili blagdan Preobraženja Gospodnjeg

07.08.2020. U povodu blagdana Preobraženja Gospodnjeg u grkokatoličkoj crkvi u Jastrebarskom jučer je održano svečano liturgijsko slavlje koje je predvodio mons. Milan Stipić, apostolski administrator Križevačke eparhije


Vjernici u našem gradu proslavili su jučer svečanim liturgijskim slavljem i proštenjem blagdan Preobraženja Gospodinovog u grkokatoličkoj crkvi u Radničkoj ulici u Jastrebarskom. Uz brojne svećenike grčkog i rimskog obreda Svetu liturgiju predvodio je monsinjor Milan Stipić, apostolski administrator Križevačke eparhije.

Preobraženje Gospodinovo govori da je Isus svjestan onoga što dolazi, najavljuje svoju Muku i smrt, a prije svega pokazuje i govori učenicima o svojoj proslavi.  Isus je svjesno i svojevoljno, sasvim slobodno na se uzeo križ jer je Bog u tijelu čovjeka želio pobijediti zlo koje čovjeku, njegovom ljubimcu, prijeti. Time nas je poučio da zlo ne treba tumačiti, treba ga pobijediti, rekao je među ostalim u svojoj propovijedi monsinjor Stipić.

Već tradicionalno na blagdan Preobraženja Gospodinovog blagoslovljeno je grožđe i ostalo voće te nove freske na pročelju crkve.
Među brojnim vjernicima liturgijskom slavlju prisustvovali su i zamjenici jaskanskog gradonačelnika Stipe Bučar i Domagoj Šlat.

I.K.

TAGOVI | Župa Preobraženja Gospodnjeg Jastrebarsko

Valid XHTML 1.1! Valid CSS!