Vrijedna knjiga Mije Baltorinića

30.04.2015. Prošle subote 25. travnja u Gorici Svetojanskoj održana je promocija knjige "40 godina Nogometnog kluba Sveta Jana" autora Mije Baltorinića

Mijo Baltorinić jedan je od osnivača, dugogodišnji igrač i kapetan seniorske momčadi, igrač i voditelj veterana, član Izvršnog odbora i predsjednik svetojanskog nogometnog kluba, napisao je doista vrijednu knjigu o svom voljenom klubu. 

Ovakve knjige obično pišu ljudi koji se dugo godina bave pisanjem, no Svetojanci imaju sreću da se ovog posla prihvatio čovjek koji je i sam neposredni sudionik 40 godišnje povijesti NK Svete Jane.

Sama koncepcija knjige veoma je zanimljiva, sadržajna i podijeljena na nekoliko poglavlja koja obuhvaćaju sve, ili gotovo sve ljude i sportske događaje vezane za klub u proteklih 40 godina. Trebalo je prikupiti veliki broj fotografija, pisanih dokumenata, raznih zapisa i usmenih sjećanja Svetojanaca, i to sve sažeti na preko stotinjak stranica. Pravi dragulj su i posebno istaknute Svetojanske zanimljivosti koje je Mijo vješto uklopio u ovu malu monografiju kluba. 

Kao igrač bio je smiren, odličnog pregleda igre, pošten, korektan i tolerantan, a u takvom je stilu napisao i ovu knjigu, zabilježio je Zdenko Vuković Cena u predgovoru knjige.

Mi bismo još samo dodali da je Mijo svu svoju ljubav prema klubu i voljenoj Svetoj Jani utkao u ovu knjigu i podariti svima onima koji su dio povijesti kluba i svetojanskog kraja. 

Svojim nastupom ovu promociju knjige Mije Baltorinića uveličale su Svetojanske mažoretkinje i članovi Izvorne skupine Kud-a Sveta Jana.
Ivica Krčelić

TAGOVI | Mijo Baltorinić | NK Sveta Jana

Marketing

Vezane vijesti

Kolumne

Galerije

Video vijesti

Valid XHTML 1.1! Valid CSS!