Zadarska nadbiskupija daruje Jaski relikviju sv. Šimuna

12.09.2014. U nedjelju 21. rujna održat će se veliki duhovni događaj u našem gradu - svečani prijenos relikvije svetog Šimuna Bogoprimca iz Zadra u Jastrebarsko

Sveti Šimun je veliki svetac, veoma poštovan od samih početaka kršćanstva jer je samog Isusa Krista držao na svojim rukama i prikazao ga u jeruzalemskom hramu. Njegovo neraspadnuto tijelo čuva se kao velika duhovna dragocjenost u Zadru. Naš grad Jastrebarsko ima veliku čast jer mu je Zadarska nadbiskupija darovala relikviju ovog sveca.
Budući da je ovaj događaj iznimno važan za naš grad te od neprocjenjive vrijednosti za sve kršćane, pozivamo vas na svečanu primopredaju svetih relikvija. Relikvije će predati zadarski nadbisikup mons. Želimir Puljić na svečanosti upriličenoj u čast svetom Šimunu, a nazočit će i apostolski nuncij u Republici Hrvatskoj mons. Alessandro D′Errico koji će pritom izvršiti blagoslov djece.

Primopredaja relikvija odvijat će se prema sljedećem programu:
SUBOTA 20.9.2014.
20:00 h – svečana večernja misa i blagoslov ikone svetog Šimuna Bogoprimca u crkvi Preobraženja Gospodnjeg
NEDJELJA 21.9.2014.
11:00 h – svečana misa u crkvi svetog Nikole Biskupa (pjeva katedralni zbor svete Stošije iz Zadra)
16:00 h – doček relikvija svetog Šimuna (crkva svetog Nikole Biskupa – Strossmayerov trg – procesija ulicama grada Jastrebarskog), pohrana relikvija u župnu crkvu Preobraženja Gospodnjeg i blagoslov djece
20:00 h – koncert katedralnog zbora svete Stošije iz Zadra
Župnik Župe Preobraženja Gospodnjeg iz Jastrebarskog Milan Stipić ima molbu - u Jastrebarskom će ta dva dana boraviti članovi katedralnog zbora svete Stošije iz Zadra - po mnogima i najboljeg katedralnog zbora u Hrvatskoj. Pjevačima će trebati smještaj u noći sa subote na nedjelju pa molimo sve koji mogu primiti jednu ili više osoba da se jave ocu Milanu: 099 736 5633.

TAGOVI | župa Preobraženja Gospodnjeg | Župa sv Nikole Biskupa

Valid XHTML 1.1! Valid CSS!