"Zaželi u Jastrebarskom"

13.10.2019. Protekli četvrtak 10. listopada u Jastrebarskom je održana Inicijalna konferencija EU projekta "Zaželi u Jastrebarskom"

Projekt je sufinancirala Europska unija iz  Europskog socijalnog fonda u iznosu od 100%, a vrijednost  je 3.261.794,42 kn namijenjenih za provedbu projekta.

-Zaželi u Jastrebarskom je prvi EU projekt Gradskog društva Crvenog križa Jastrebarsko i iznimno smo ponosni što smo projekt predstavili javnosti i medijima. Provedba projekta je započela 1.3.2019.godine i trajat će 30 mjeseci, do 31.8.2021.godine. Projektom je zaposlena koordinatorica projekta te 15 žena koje se brinu o 64 korisnika. Važno je istaknuti da zaposlene žene ovim projektom su osnažile i unaprijedile svoj radni potencijal, a naše korisnike smo potaknuli na socijalnu uključenost i povećali im razinu kvalitete života, rekla nam je ravnateljica Gradskog društva Crvenog križa Jastrebarsko Dunja Vlašić

Projekt „Zaželi u Jastrebarskom“ je od iznimne važnosti i za Grad Jastrebarsko i za Općinu Krašić jer se korisnici nalaze u ruralnom području te su samim time vezani za svoje domove što im je ovim projektom i omogućeno da u njima ostanu te se na taj način sprječava deinstitucionalizacija stanovništva. Svaka od 15 žena njihova su „produžena ruka“ i od velike koristi što su i korisnici prepoznali i istaknuli da bez njih ne bi mogli. Važan im je svaki dolazak njihovih pomoćnica jer na taj način im je olakšan svakodnevni život, od odlaska po namirnice i lijekove do obavljanja raznih kućanskih poslova te svakodnevnog druženje i razgovora što je njima samima od iznimne važnosti.
Hvala našim partnerima Gradu Jastrebarsko, Općini Krašić, Hrvatskom zavodu za zapošljavanje i Centru za socijalnu skrb Jastrebarsko na podršci, suradnji i zajedničkom trudu da se uvijek iznađe najbolje rješenje. Hvala i Zagrebačkoj županiji koja je prepoznala važnost ovog projekta te su nam donirali vozilo potrebno za lakšu i bolju provedbu projekta, istakla je na konferenciji Dunja Vlašić.

P.R.

TAGOVI | GDCK Jastrebarsko

Marketing

Vezane vijesti

Kolumne

Galerije

Video vijesti

Valid XHTML 1.1! Valid CSS!