Održan tradicionalni Božićni koncert Puhačkog orkestra DVD-a Petrovina

27.12.2018. Puhački orkestar DVD-a Petrovina održao je u subotu 22. prosinca pred prepunom dvoranom vatrogasnog doma svoj tradicionalni Božićni koncert


Plesne skupine studia Instinct iz Jastrebarskog, vrtićka skupina MINIONI u koreografiji Marije Bobinski i skupina STARS u koreografiji Lane Jerčinović, svojim plesnim koracima bile supravo osvježenje na početku koncerta.

Slijedio je Pomladak Puhačkog orkestra DVD-a Domagović koji se predstavio u veselom blagdanskom tonu uz profesora Maria Fabijanića.
Puhački okrestar DVD-a Gornji Desinec pod ravnanjem prof. Miroslava Poljančića predstavio se u sastavu članova koji se pripremaju za proslave 100 godina orkestra i 90 godina DVD-a Gornji Desinec koje će se održati iduće godine.

Na samom kraju nastupio je Puhački orkestar DVD-a Petrovina koji od mjeseca rujna djeluje pod stručnim vodstvom prof. Krešimira Fabijanića. Orkestar danas broji 43 člana u posve novom izdanju, izvedbom odabranog repertuara svjetski poznatih skladbi Best of The Beatles, The Best of Queen, Oye Como Va i ove godine oduševio je sve prisutne.
Suze radosnice nije krio ni prof. Petar Fabijanić koji je s ponosom slušao ali i dirigirao sigurno najizvođenijom skladbom orkestra u Petrovini „Serbus Zagreb“. Bila je to prilika da se članovi i službeno oproste od prof. Petra Fabijanića koji je dio svog bogatog glazbenog znanja ugradio i u Puhački orkestar DVD-a Petrovina.

Predsjednik Ivan Samarin oduševljen izvedbama glazbenika, uputio je riječi zahvale ponajprije prof. Petru Fabijaniću koji je postavio dobre temelje okrestra a onda  i prof. Krešimiru Fabijaniću koji daje novi zamah i poticaj glazbenicima u uspješnom muziciranju. 

Uz brojne mještane, roditelje i prijatelje koncertu su prisustvovali zamjenica župana Zagrebačke županije Nadica Žužak, gradonačelnik Grada Jastrebarsko Zvonimir Novosel, načelnik HVZ-a Željko Popović, zapovjednik VZZŽ, Josip Novosel, predsjednik Zajednice KUUGJ Ignac Smetko, podpredsjednik VZG Ranko Vojnović, donator Marijan Bernat kao i predstavnice Društva naša djeca iz Ogulina.

Jadranka Domjančić

TAGOVI | DVD Petrovina

Marketing

Vezane vijesti

Najčitanije

Kolumne

Galerije

Video vijesti

Valid XHTML 1.1! Valid CSS!