DVD Petrovina uspješno i u 2018. godini

19.02.2019. Redovna sjednica Skupštine DVD-a Petrovina, 125. po redu, održana je protekle subote na kojoj su prezentirane brojne aktivnosti članova u operativnom, natjecateljskom i kulturnom radu tijekom prošle godin

Vatrogasna postrojba  DVD -a Petrovina  broji  28 operativnih vatrogasaca  koji su sudjelovali  na 6 izvanrednih događaja. Istaknuto je 5 praktičnih vježbi članova postrojbe koje je pripremao zapovjednik DVD-a s ciljem što bolje spremnosti postrojbe za izvršavanje vatrogasnih intervencija. Ujedno članovi postrojbe sudjelovali su na 5 redovnih vježbi prema programu VZG kao i na terenskoj vježbi spašavanja pri padu zrakoplova „ASAR 2018 Jastrebarsko“ u organizaciji Državne uprave za zaštitu i spašavanje.

Izvršena su osposobljavanja članova za vatrogasna zvanja; 2 voditelja vatrogasnih intervencija, 2 dočasnika I. klase, 2 vatrogasca i 1 vatrogasni sudac. Znatan dio aktivnosti odnosio se na pripremu i uvježbavanje natjecateljskih desetina, tako je u 2018. godini 5 natjecateljskih desetina sudjelovalo na 26 vatrogasnih natjecanja i 2 malonogometna turnira. Istaknut je nastup ekipe mladeži u Sloveniji na Susretu mladeži Hrvatske i Slovenije kao predstavnika Vatrogasne zajednice Zagrebačke županije. Na gradskom vatrogasnom natjecanju društvo je sudjelovalo sa pet natjecateljskih desetina.
Značajna je i organizacija vatrogasnog natjecanja 8. KUP DVD-a Petrovina koje je prošle godine okupilo ukupno 40 ekipa u 7 kategorija natjecanja.

Puhački orkestar obogaćuje rad društva, promicanje i održavanje tradicije sviranja puhačkih instrumenata i njezina popularizacija među mladima glavni je cilj orkestra. Orkestar je u 2018. godini imao ukupno 25 nastupa. Značajan doprinos radu orkestra dao je profesor Petar Fabijanić kojem je prigodno odano priznanje na odlično posjećenom Božićnom koncertu. Od rujna prošle godine orkestar je objedinjen te ima ukupno 42 člana i djeluje pod stručnim vodstvom profesora Krešimira Fabijanića.
Istaknuta su i kontinuirana ulaganja u uređenje zgrade vatrogasnog doma a posebno uspješno realiziran projekt uređenja sanitarnog čvora i stepeništa kao i veliki doprinos članova društva u radnim aktivnostima tijekom prošle godine.

Na sjednici su dodijeljene spomenice članovima društva za 10 godina kao i uvjerenja o osposobljavanju koje je dodijelio načelnik Željko Popović. Članovima mladeži zapovjednik Mladen Cvetan uručio je znamenja Vatrogasna mladež kao znak priznanja za uloženi trud u pripremama za natjecanja te postignute rezultate.
U prigodi obilježavanja 125. obljetnice društva za doprinos u radu društva mladim članovima dodijeljena su brončana priznanja koja je uručio zapovjednik VZ Zagrebačke županije Josip Novosel. Predsjednik Ivan Samarin naglasio je i važnost financijske potpore Zagrebačke županije, Grada Jastrebarsko te donatora , kako bi iz godine u godinu društvo moglo biti uspješno u ostvarivanju planova.

Dugogodišnjeg donatora  gospodina Darka Milankovića društvo je proglasilo počasnim članom te mu je predsjednik društva uručio i prigodnu Povelju.

Sjednici su prisustvovali načelnik HVZ-a i predsjednik Vatrogasne zajednice grada Jastrebarsko Željko Popović ujedno i počasni član, zapovjednik Vatrogasne zajednice Zagrebačke županije Josip Novosel, zamjenica župana Zagrebačke županije Nadica Žužak ujedno i članica društva, zamjenik gradonačelnika grada Jastrebarskog Domagoj Šlat, potpredsjednik Vatrogasne zajednice grada Jastrebarsko Ranko Vojnović , predsjednica Zajednice kulturno umjetničkih udruga grada Jastrebarsko Nikolina Ribarić kao i predstavnici 13 prijateljskih društava.
Jadranka Domjančić

TAGOVI | DVD Petrovina

Marketing

Vezane vijesti

Najčitanije

Kolumne

Galerije

Video vijesti

Valid XHTML 1.1! Valid CSS!