Jak potres pogodio Zagreb, treslo se i u Jaski!

22.03.2020. Dva snažna potresa uzdrmala su Zagreb i sjeverozapad Hrvatske u nedjelju ujutro, a treslo se i u Jastrebarskom. Vatrogasci odmah izašli na teren

Nakon jutrošnjeg potresa, po nalogu gradskog vatrogasnog zapovjednika sve postrojbe izašle su na teren kako bi pomogle sugrađanima, te popisale nastale materijalne štete u naseljima na području grada Jastrebarskog i svih naselja. Tijekom provedenih ophodnji nije zatražena pomoć ugroženim osobama, a materijalne štete uočene su u Jastrebarskom, Cvetkoviću, Novakima Petrovinskim, Plešivici i Miladinima. Radi se o palim crijepovima s krovova, urušavanju dimnjaka, puknuću zidova kuća i sl.
Tijekom poslijepodnevnih sati članovi središnje postrojbe DVD-a Jastrebarskog izaći će u užem centru Jastrebarskog na intervencije kako bi uklonili opasnosti od dodatnih urušavanja crjepova na nogostupe i javne površine.

Dodatno još, na zahtjev Ravnateljstva civilne zaštite Republike Hrvatske u Zagreb je upućeno 10 vatrogasaca članova Timova za spašavanje iz ruševina iz dobrovoljnih vatrogasnih društava Cvetković, Jastrebarsko, Gornji Desinec i Čabdin.
Inače, vatrogasne postrojbe članica VZG Jastrebarskog od jučer provode redovite ophodnje u naseljima na području grada Jastrebarskog u svrhu upozoravanja građana na pridržavanje mjera ograničavanja okupljanja na javnim površinama, kao i zabrani okupljanja na dječjim igralištima i sportskim igralištima kao ispomoć policijskim službenicima PP Jastrebarskog, a u svrhu sprječavanja širenja koronavirusa.
Zapovjednik VZG Jastrebarskog, Vedran Boričević

TAGOVI | Grad Jastrebarsko

Marketing

Vezane vijesti

Najčitanije

Kolumne

Galerije

Video vijesti

Valid XHTML 1.1! Valid CSS!