Jaska za Vukovar, da se ne zaboravi!

18.11.2020. Brojne Jaskanke i Jaskanci, u zajedništvu i tišini upalili su danas svijeće na Spomen obilježju i tako dostojno odali počast žrtvama Vukovara i Škabrnje


Grad Jastrebarsko povodom Dana sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje zahvalio je svim hrvatskim braniteljima i pripadnicima Oružanih snaga koji su sudjelovali u obrani Vukovara, na hrabrosti i odlučnosti utkanoj za slobodu i neovisnost Republike Hrvatske.

Kod Spomen obilježja okupio se danas veliki broj građana Jastrebarskog, među kojima i jaskanski gradonačelnik Zvonimir Novosel sa svojim suradnicima, gradski vijećnici, predstavnici braniteljskih udruga, političkih stranaka, gradskih tvrtki, vatrogasci, predstavnici Civilne zaštite, i drugi naši sugrađani da bi upalili svijeće i odali počast žrtvi Vukovara i Škabrnje. 

Molitvu je predvodio velečasni Filip Marić,  a izvedbom nekoliko prigodnih pjesama izveli su članice i članovi župnog zbora crkve sv. Nikole.

Nakon polaganja vijenca i paljena svijeća održana je i misa zadušnica u crkvi sv. Nikole biskupa, a odaziv Jaskanaca u ovako velikom broju dokaz je da Jaska nikada neće zaboraviti herojski grad, njegove žrtve i hrvatske branitelje!

I.K.

TAGOVI | Grad Jastrebarsko

Marketing

Vezane vijesti

Najčitanije

Kolumne

Galerije

Video vijesti

Valid XHTML 1.1! Valid CSS!