Jedna posebna generacija

13.06.2019. Nakon što je završila nastava, održana Norijada, generacija maturanata Srednje škole Jastrebarsko družila se na uzbudljivoj i veseloj maturalnoj večeri

Jedan od važnijih  događaja u životu svakog srednjoškolca zasigurno je i maturalna večer. To je večer kojom se na na jedan poseban i dostojanstven način zaokružuje veliko i bitno razdoblje u životu svakog maturanta, a to je uspješan završetak srednjoškolskog obrazovanja.

 Pripreme za samu večer počinju mjesecima unaprijed i svi mu se neizmjerno vesele, a posebno djevojke, koje mjesecima prije biraju svečane haljine, dogovaraju termine za šminkanje i svečane frizure jer žele tu večer zabljesnuti i svima se pokazati u najboljem izdanju. Ove se godine maturalnoj večeri veselilo ukupno 109 maturanata, učenika gimnazijskog, ekonomskog, trgovačkog i strojarskog programa, koji su svi uspješno završili srednjoškolsko obrazovanje, a posebnu priliku da zabljesnu imalo je ukupno desetak djevojaka koje su za tu prigodu od jaskanskih obrtnica na poklon dobile besplatne frizure i šminkanje, a jedna čak i haljinu. Sama je večer za učenike Srednje škole Jastrebarsko i ove  godine   održana u sali Rubin 28. svibnja 2019.  

Učenici završnih razreda u pratnji svojih roditelja u večernjim satima okupili su se ispred same sale i nakon uvodnog druženja uslijedio je svečani ulazak u salu i predstavljanje pojedinih razreda. Svi su bili jako uzbuđeni i pomalo nervozni jer su znali da ih očekuje, sada već tradicionalni prvi ples. Naime, unazad nekoliko godina običaj je da maturanti otplešu prvi ples sa svojim roditeljima. Nakon uvodnog druženja i prvog plesa, roditelji su se uputili svojim kućama, a maturanti su se u društvu razrednika i profesora nastavili zabavljati do kasno u noć. Za glazbeni dio večeri bio je zadužen tamburaški sastav Gospodari tambura, u pauzama ih je zabavljao DJ, a nezaboravne trenutke te večeri zabilježio je Foto Jaska.
Mnogi se slažu da je ovo bila zaista posebna generacija, generacija koja se isticala u svim područjima i sudjelovala u svim aktivnostima i projektima škole, postizala iznimne rezultate i mnogima će ostati u lijepom sjećanju. Svima koji polažu državnu maturu i koje čeka upis na fakultete želimo puno sreće i uspjeha, a ostalima želimo da dobro konkuriraju i budu uspješni na tržištu rada!

Martina Starešinčić

TAGOVI | Srednja škola Jastrebarsko

Marketing

Vezane vijesti

Najčitanije

Kolumne

Galerije

Video vijesti

Valid XHTML 1.1! Valid CSS!