Nova aleja prvašića

16.11.2019. Aleja prvašića projekt je sadnje linijskog drvoreda svojevrsnog spomenika budućim generacijama, a ove godine najmlađi učenici jaskanske osnovne škole stabla su sadili u Cvetkoviću


Svi jaskanski prvi razredi svake godine sade svoje stablo i na taj način ostavljaju jedinstveni trag o početku školovanja. Prva jaskanska „Aleja prvašića“ zasađena je 2016. godine kod Glazbene škole u Jastrebarskom, druga u sklopu Sportskog centra u Domagoviću, treća u Ulici Kralja Tomislava kod Doma zdravlja Jastrebarsko, dok je četvrta zasađena u Cvetkoviću kod Područne škole „Ljubo Babić“.
Riječ je o projektu Društva naša djeca Jastrebarsko i Grada Jastrebarskog, čija je idejna začetnica Snježana Agostini, a kojim se učenici prvog razreda osnovne škole potiču na sadnju jedne sadnice drveta na lokacijama koju odredi jedinica lokalne samouprave.

Tako, od 2016. godine stabla u sklopu projekta „Aleja prvašića“ sade male i vrijedne ručice 12 jaskanskih odjeljenja prvašića Osnovne škole "Ljubo Babić", pod budnim okom organizatora, nastavnika i roditelja, a kako bi stabla zauvijek mogla „pričati“ o svojoj generaciji prvašića.
U Cvetkoviću je posađeno 12 novih stabala koja će zauvijek biti simbol rasta i napretka naših prvašića“, a uz učitelje i učiteljice sdjecom su bili gradonačelnik Jastrebarskog, Zvonimir Novosel, njegov zamjenik Domagoj Šlat, ravnateljica Osnovne škole „Ljubo Babić“ Sanja Sertić, kapelan vlč. Filip Marić te domaćini iz Cvetkovića, članovi mjesnog odbora i vatrogasci.

I.B.

TAGOVI | DND Jastrebarsko | Grad Jastrebarsko | OŠ Ljubo Babić Jastrebarsko

Marketing

Vezane vijesti

Najčitanije

Kolumne

Galerije

Video vijesti

Valid XHTML 1.1! Valid CSS!