Novo parkiralište kod osnovne škole

01.07.2020. Uskoro kreće gradnja novog parkirališta kod Osnovne škole "Ljubo Babić" u Jastrebarskom

U prostorijama Škole, u ponedjeljak 29. lipnja 2020. godine potpisan je Ugovor o izgradnji novog parkirališta na jugoistočnoj strani Osnovne škole "Ljubo Babić" u Jastrebarskom, točnije uz Ulicu Većeslava Holjevca. Ugovor su potpisali predstavnici izvođača radova i u ime škole ravnateljica, Sanja Sertić. Potpisivanju ugovora prisustvovali su i predstavnici Grada Jastrebarskog, gradonačelnik Zvonimir Novosel i pročelnica Upravnog odjela za imovinsko-pravne poslove, komunalni sustav, prostorno uređenje i zaštitu okoliša Irena Strmečki Šlat. „Prije više od dvije godine predložili smo izgradnju parkirališta na ovom prostoru te u tom cilju izradili svu projektnu dokumentaciju potrebnu za ishođenje građevinske dozvole, a za što je iz proračuna Grada Jastrebarskog izdvojeno više od 90 tisuća kuna. Izgradnjom novog parkirališta prostor uz školu postat će sasvim drugačija zona organizacije prometa i veće sigurnosti prije svega djece, a zatim i pješaka te svih ostalih sudionika u prometu. Prvenstveno, najbitnije od svega je sigurnost djece i upravo zato veseli me što će uskoro jaskanska osnovna škola biti bogatija za novo parkiralište, a čime će postati siguran „drugi dom“ našim mališanima,“ poručio je gradonačelnik Zvonimir Novosel.
Iz škole su pak ovom prilikom poručili kako će ovo parkiralište riješiti dugogodišnji problem ulaska osobnih automobila u školsko dvorište i gužvi koje se pritom stvaraju, a što školsku djecu, koja se kreću kao pješaci u školskom dvorištu, dovodi u određenu opasnost.
Investitor radova koji će se izvoditi za vrijeme ljetnih praznika je Zagrebačka županija, dok je Grad Jastrebarsko financirao projektnu dokumentaciju.

GJ

TAGOVI | OŠ Ljubo Babić Jastrebarsko

Marketing

Vezane vijesti

Najčitanije

Kolumne

Galerije

Video vijesti

Valid XHTML 1.1! Valid CSS!