Održana 126. sjednica Skupštine DVD-a Petrovina

18.02.2020. Redovna, 126. sjednica Skupštine DVD-a Petrovina na kojoj su prezentirane brojne aktivnosti članova u operativnom, natjecateljskom i kulturnom radu kao i izvršena ulaganja u adaptaciju vatrogasnog doma

Vatrogasna postrojba DVD -a Petrovina broji 28 operativnih vatrogasaca , koji su uspješno odradili 21 vatrogasnu intervenciju. Istaknut je povećan broj intervencija u odnosu na prethodnu godinu a valja istaknuti zahtjevnije intervencije požara objekata kao i znatan broj tehničkih intervencija. Izvršena je i nabavka potrebne vatrogasne opreme za vatrogasnu postrojbu. S ciljem što bolje spremnosti postrojbe odrađene su interne praktične i teorijske vježbe a članovi su sudjelovali i na redovnim pokaznim vježbama od kojih je izdvajamo vježbu 2. OP-a na području Japetića. Zapovjednik Mladen Cvetan dobitnik je i priznanja VZG Jastrebarskog za vatrogasca godine.
Izvršena su osposobljavanja 4 člana za vatrogasna zvanja; vatrogasac i osposobljenost za aparate za zaštitu dišnih organa. Znatan dio aktivnosti odnosio se na pripremu i uvježbavanje natjecateljskih desetina, tako je u 2019. godini 5 natjecateljskih desetina sudjelovalo na 24 vatrogasnih natjecanja i 2 malonogometna turnira. Istaknut je boravak ekipe mladeži u kampu vatrogasne mladeži u Fažani. Značajna je i organizacija vatrogasnog natjecanja 9. KUP DVD-a Petrovina koje je prošle godine okupilo ukupno 42 ekipe u 7 kategorija natjecanja.

Puhački orkestar pod stručnim vodstvom profesora Krešimira Fabijanića sudjelovalo je na ukupno 22 nastupa, istaknuti su nastupi na županijskoj i državnoj razini, na svim gradskim manifestacijama kao i na proslavama prijateljskih društava . U prošloj godini značajan je bio nastup na Međunarodnom susretu glazbi u Novom Mestu u Sloveniji.

Adaptacija vatrogasnog doma istaknuta je kao najveći projekt u povijesti društva. Vrijednost ulaganja od 411.000,00 kuna financirana je iz programa gradnje i uređenja infrastrukture na ruralnim prostorima putem Javnog natječaja Zagrebačke županije i grada Jastrebarsko. Društvo je prošle godine proslavilo 125. godina neprekidnog rada a tim povodom uručena su priznanja članovima društva a dok su počasnim članovima proglašeni župan Stjepan Kožić i gradonačelnik Zvonimir Novosel.
Na sjednici su dodijeljene spomenice članovima društva za 10, 30 i 40 godina kao i uvjerenja o osposobljavanju te zahvalnice pojedincima i donatorima.
Predsjednik Ivan Samarin naglasio je važnost financijske potpore Zagrebačke županije, Grada Jastrebarsko prilikom uređenja doma i opremanja orkestra, dotacija Vatrogasne zajednice grada Jastrebarsko a posebno se zahvalio donatorima koji su financijski i materijalno pomogli uspješnoj realizaciji planova u protekloj godini.

Sjednici su prisustvovali Nadica Žužak, zamjenica župana Zagrebačke županije, Josip Novosel, zapovjednik VZŽZ, Zvonimir Novosel, gradonačelnik grada Jastrebarsko, Željko Popović, predsjednik VZG, Domagoj Šlat, zamjenik gradonačelnika grada Jastrebarsko, Josip Kraljičković, pročelnik Upravnog odjela za poljoprivredu, ruralni razvitak i šumarstvo Zagrebačke županije , Nikolina Ribarić predsjednica Zajednice kulturno umjetničkih udruga grada Jastrebarsko, velečasni Gojislav Kovačić kao i predstavnici 16 prijateljskih društava.

Jadranka Domjančić

TAGOVI | DVD Petrovina

Marketing

Vezane vijesti

Najčitanije

Kolumne

Galerije

Video vijesti

Valid XHTML 1.1! Valid CSS!