Održana godišnja skupština DVD-a Petrovina

27.03.2018. U subotu 24. ožujka održana je 124. redovna sjednica Skupštine DVD-a Petrovina


Sjednici su prisustvovali zapovjednik Vatrogasne zajednice grada Jastrebarsko Vedran Boričević, zamjenica župana Zagrebačke županije Nadica Žužak, gradonačelnik grada Jastrebarskog Zvonimir Novosel kao i predstavnici 13 prijateljskih društava.
U prezentiranom izvješću o radu za 2017. godinu tajnica društva Jadranka Domjančić naglasila je veliki broj odrađenih aktivnosti svih članova DVD-a Petrovina.

Vatrogasna postrojba  DVD -a Petrovina  broji  29 operativnih vatrogasaca  i prema Planu zaštite od požara jedna je od osam prioritetnih postrojbi  VZ  grada Jastrebarskog. Članovi postrojbe sudjelovali su na 13 izvanrednih događaja i na 3 vatrogasne vježbe. Izvršena su osposobljavanja 11 članova za vatrogasna zvanja; vatrogasac i dočasnik, specijalnost za aparate za zaštitu dišnih organa i voditelje vatrogasne mladeži.

Članovi natjecateljskih desetina sudjelovali su na 31 vatrogasnom natjecanju. Na gradskom vatrogasnom natjecanju društvo je sudjelovalo sa šest natjecateljskih desetina a ekipe mladeži i pomladka ostvarile plasman na županijsko natjecanje.
Međunarodno vatrogasno natjecanje 7. KUP DVD-a Petrovina, okupilo je ukupno 51 ekipu u 6 kategorija natjecanja. Naglašen je izniman trud i rad članova društva uložen u organizaciju natjecanja koje iz godine u godinu okuplja veliki broj ekipa iz susjednih županija a u zadnje dvije godine i ekipe iz Slovenije.

Iznimno uspješna prošla godina bila je i za Puhački orkestar koji je ostvario priznanja na županijskoj i državnoj razini. Orkestar zajedno sa pomladkom ima 44 člana. U 2017. godini imali su 21 nastup, sudjelovali su na svim važnim manifestacijama u gradu i uveličali proslave prijateljskih društava.
U suradnji s Ogulinskim mažoretkinjama nastupili su na karnevalu u Veroni a zapažene nastupe imali su na Noći muzeja u Varaždinu kao i na hodočašću vatrogasaca RH u Mariji Bistrici.

Na sjednici su dodijeljene spomenice članovima društva za 10, 30 i 50 godina kao i uvjerenja o osposobljavanju. Zapovjednik Mladen Cvetan u završnom dijelu dao je osvrt na operativnu djelatnost i natjecateljske aktivnosti dok je predsjednik Ivan Samarin istaknuo angažman članova Upravnog odbora u osiguranju financijskih sredstava za društvo. Zahvalio se svim članovima na brojnim aktivnostima i dobrim rezultatima u prošloj godini. Podrška Zagrebačke županije, grada Jastrebarsko te Vatrogasne zajednice županije i grada kao i brojnih donatora značajno doprinosi razvoju vatrogasne djelatnosti u Petrovini.
Jadranka Domjančić

TAGOVI | DVD Petrovina

Marketing

Vezane vijesti

Najčitanije

Kolumne

Galerije

Video vijesti

Valid XHTML 1.1! Valid CSS!