Župan Kožić ukinuo sredstva učenicima

16.07.2020. Zagrebačka županija obavijestila je Grad Jastrebarsko i Osnovnu školu Ljubo Babić kako ove godine ukida sredstva za nabavku udžbenika s izgovorom da će ti novci umjesto roditeljima biti usmjereni na izgradnju objekata u školstvu

-To konkretno znači da Zagrebačka županija uskraćuje oko 300 kuna po djetetu. Skandalozno je u ovako teškim vremenima uzimati novce namijenjene djeci kako bi se gradile sportske dvorane u HDZ-ovim općinama. Župan Kožić u potpunosti se izgubio u svojoj političkoj trgovini s HDZ-om“, izjavio je gradonačelnik Zvonimir Novosel te naglasio kako se zbog ovog postavlja pitanje i zašto je uopće Zagrebačka županija dizala kredit namijenjen gradnji škola i sportskih dvorana?
Naime, kredit od 80 milijuna kuna dignut je sredinom travnja, usred koronakrize s objašnjenjem kako će se njime pokrenuti kapitalne investicije u školstvu Zagrebačke županije za 2020. godinu. Podsjetimo, na popisu škola nije se našla škola u Jastrebarskom, usprkos tome što ima pripremljenu dokumentaciju za realizaciju.
„Prije tri mjeseca župan Kožić je dignuo kredit, a već mu sada fali novca i uzima ih od roditelja. Dakle, ili su se debelo preračunali ili je Zagrebačka županija u takvom katastrofalnom stanju da su morali uzeti novac namijenjen djeci. I jedno i drugo je katastrofa i pokazatelj da se župan Kožić više ne snalazi“, naglasio je Novosel.
Zagrebačka županija je osnivač 35 osnovnih i srednjih škola, a odluka da se sredstva ove godine ukinu poslana je na sve gradove i općine te osnovne škole. Protekle dvije godine sve učenike osnovnih škola na području Zagrebačke županije na početku školske godine dočekali su besplatni udžbenici koje financira država te besplatne radne bilježnice za koje je Zagrebačka županija osigurala 7 i pol milijuna kuna, a financijski doprinos dali su gradovi i općine. Umjesto da Županija kao osnivač povećava standarde, ona se ove godine odlučila ukinuti ova sredstva, čime će posebno biti pogođene socijalno ugrožene obitelji.

GJ

TAGOVI | Grad Jastrebarsko | OŠ Ljubo Babić Jastrebarsko | Zagrebačka županija

Marketing

Vezane vijesti

Najčitanije

Kolumne

Galerije

Video vijesti

Valid XHTML 1.1! Valid CSS!